27. huhtikuuta 2018

Herkullinen spagetti-jauhelihafrittata rucolan kera

Nämä mun kirjoitustauot tuntuu vaan venyvän ja venyvän. Jotenkin koko huhtikuu on mennyt niin sumussa huolien ja murheiden vuoksi, että blogiin kirjoittaminen on ollut täysin toisarvoista. On vaan ollut pakko karsia elämästä kaikki ylimääräinen, jotta voimat riittäisi käymään läpi näitä kotiin, lapsiin ja omaan terveyteen liittyviä asioita. Sinänsä ei mitään hätää, kaikki jää henkiin, mutta nyt vaan tuntuu ilmaantuvan liian paljon asioita liian nopealla aikataululla. Blogin suhteen en ota stressiä, vaan kirjoittelen aina kun se hyvältä tuntuu. Reseptejä olisi pöytälaatikossa vaikka kuinka, ja enköhän mä niistä ainakin osan saa julkaistua tässä kevään mittaa.

Vähän meni arpomiseksi, että minkä ohjeen sitä teille tänään laittaisi ja lopulta päädyin spagetti-jauhelihafrittataan. Ohjeen tähän ruokaan löysin Italian dieetti-kirjasta. Kirjan löysin joku aika sitten kirpparilta ihan sattumalta. Yleensä en mihinkään laihdutusopuksiin kiinnitä huomiota, mutta joku sai mut kirjaan tarttumaan ja sitä aikani kuluksi selaamaan. Laihdutusosion skippasin suosista, mutta kirjan reseptit vaikutti niin hyviltä, että pakko oli kirja ostaa. Vähän mä ohjetta muuttelin oman maun mukaiseksi. Annoksesta tuli valtava ja meidän sakille olisi piisannut puoletkin. 

Uunista otettaessa ruoka näytti vähän kuivakalta, mutta ei se sitä kyllä ollut! Maukasta, hyvää perusruokaa.




Spagetti-jauhelihafrittata rucolan kera

2 rkl ekstraneitsytoliiviöljyä
1 hienonnettu sipuli
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
1-2 porkkanaa pieninä kuutioina
500 g vähärasvaista jauhelihaa
400 g paseerattua tomaattia
suolaa
mustapippuria
300 g kuivaa täysjyväspagettia
4 suurta kananmunaa
tuoretta basilikaa hienonnettuna
50 g parmesaania raasteena
Päälle:
rucolaa

  Kuumenna öljy suuressa paistinpannussa, lisää sipulit, valkosipulit ja porkkanat ja kuullota välillä sekoitellen muutama minuutti, kunnes pehmenevät. 
  Lisää jauheliha ja anna sen ruskistua. Muista sekoitella välillä. Kaada pannulle paseerattu tomaatti, mausta suolalla ja pippurilla ja jatka kypsentämistä keskilämmöllä noin 10 minuuttia, sekoittele välillä.
  Kastikkeen poristessa keitä pasta suuressa kattilassa, suolalla maustetussa vedessä, kunnes se on al dente. Valuta pasta ja kaada se pannulle jauhelihakastikkeen joukkoon. Sekoita hyvin ja anna ruoan jäähtyä hetki. 
  Riko kananmunat pastan ja kastikkeen joukkoon, lisää myös hienonnettu basilika ja parmesaani. Sekoita ainekset hyvin yhteen.
  Sivele hieman öljyä halkaisijaltaan 28 cm:n uuninkestävään vuokaan, jonka reunat ovat noin 5cm korkeat. Kaada pastaseos vuokaan ja levitä se tasaisesti joka puolelle.
  Paista 180 asteessa uunin keskitasossa 20-30 minuuttia, kunnes munakas on rapea ja kunnolla hyytynyt. Nosta paistos uunista ja anna sen asettua 5 minuuttia.
  Siirrä frittata halutessasi tarjoilulautaselle. Ripottele päälle reilusti rucolaa. Tarjoa kylmänä tai kuumana. 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti