12. syyskuuta 2018

Gluteeniton, superhelppo tonnikalapasta

Pitkästä aikaa täällä taas! Blogi on ollut hyvän tovin tauolla, siitä pahoittelut! Enkä vieläkään lupaa, että kovin ahkerasti pystyn blogia päivittämään, mutta yritän kuitenkin jotain välillä naputella. Viimeiset kolme viikkoa ovat olleet melkoisen kivuliasta aikaa, eikä olo vieläkään järin häävi ole. Oon kyllä jaksanut leipoa, sillä se on niitä harvoja asioita, jotka saa edes hetkeksi kivun unohtumaan, mutta paljon muuta järkevää en sitten ole tehnytkään. Tai jos olen saanut väkerrettyä jotain kivaa ruokaa, niin ei ole tullut mieleenkään kaivaa kameraa esiin, eikä ilman kuvia viitsi mitään blogiinkaan laittaa. Nyt tilanne näyttää aavistuksen valoisammalta ja toivon, että tässä taas jossain vaiheessa jaksaisi panostaa blogiinkin vähän enemmän. 

Yksi ihan onnistuneista (ja kuvatuista) sapuskoista oli gluteeniton tonnikalapasta, joka valmistui näppärästi uunissa. Tämä oli siitä kiva ruoka, että kerrankin kelpasi koko sakille.
Gluteeniton tonnikalapasta uunissa

500 g penne-pastaa (gluteeniton)
vettä
suolaa
pieni pala purjoa
2 prk tonnikalapaloja öljyssä
5 dl ruokakermaa
1 prk (390g) mascarpone pastakastiketta
kuivattua tilliä
mustapippuria
ripaus suolaa
Päälle:
150 g juustoraastetta

  Keitä pasta puolikypsäksi suolalla maustetussa vedessä. Valuta ja siirrä sivuun odottamaan. Hienonna purjo, valuta tonnikalat. 
  Sekoita ruokakerma ja pastakastike keskenään. Lisää joukkoon ripaus suolaa, mustapippuria ja maun mukaan kuivattua tilliä. Sekoita purjo kastikkeen joukkoon.
  Sekoita tonnikalapalat pastan joukkoon ja kaada seos voideltuun vuokaan. Kaada päälle kastike ja nostele varoen sekaisin. Ripottele päälle reilusti juustoraastetta.
  Paista 225 asteisessa uunissa n.25 minuuttia tai kunnes pinta on saanut vähän väriä. Tarjoa raikkaan salaatin kera.
2 kommenttia: