17. syyskuuta 2018

Kastekakkuja kaksin kappalein ♥

Kuva-arkiston kätköistä löytyi kuvia kahdesta kastekakusta, jotka olen kesän aikana saanut tehdä. Niistä ensimmäinen lähti pienen tyttösen ristiäisiin, toinen puolestaan pienelle pojalle. Tällä kakulla juhlistettiin samalla lapsukaisen vanhempien kihlautumista. 

Tytön ristiäiskakussa oli sekä mansikkarahka- että valkosuklaatäyte. Lisäksi laitoin väliin vielä tuoreita mansikoita. Päällä oli ihan vaan vaniljakreemijauheella ja tomusokerilla maustettu kerma. Koristeet olivat sokerimassaa. Toisen kakun koristeeksi toivottiin punaisessa bemarissa istuvaa vauvaa. Lisäksi toivottiin, että vanhempien kihlapäivä + lapsen syntymäpäivä olisi näkyvillä. Idea koristeesta kuuluu jollekulle toiselle, sillä kakun tilaaja lähetti vastaavasta koristeesta kuvan. Mutta ideahan oli aivan ihana ja kiitos ja kunnia sille, joka tällaisen koristeen on alunperin keksinyt!

Näitä kakkuja meni juhliin kaksin kappalein. Kumpikin oli muistaakseni kymmenen munan ja välistä löytyi tuttu daim-vadelmatäyte. Kakun kuorrutus oli vaahtokarkkimassaa, koristeet sokerimassaa.

Kaikessa kiireessä en kunnon kuvaa kakuista saanut, mutta ehkä tästä näkee edes jotenkin, miltä kakku näyttää.2 kommenttia:

 1. Sä oot taas tehnyt niin kauniita kakkuja ♥
  Tuo bemarikoriste on kyllä hauska! Ja vitsit mikä näpertäminen siinä on ollut... :0 Mun hermo ja taidot ei kyllä riittäis.
  Pistän tuon kakkutäyteyhdistelmän - Daim ja vadelma - nyt korvan taakse ja kokeilen itsekin sitä joskus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! ♥ Tälle viikonlopulle on vielä muutama kakku ja sitten ajattelin pitää kunnon tauon vieraille leipomisesta. Välillä on pakko ottaa vähän iisimmin. Ei munkaan hermot tahdo kestää tuota näpräämistä. :D

   Poista