2. huhtikuuta 2019

Kinderjuustokakkua gluteenittomana ja ilman liivatetta

Tyttö täytti vajaa kuukausi sitten 18 ja halusi juhlistaa tätä kavereidensa kanssa. Muuten neiti hoiti tarjottavat itse, mutta kakun lupasin minä tehdä. Toiveena oli gluteeniton kinderjuustokakku. Tein kakun Tarun Taikakakut-blogin ohjetta soveltaen. Jätin kakusta liivatteet pois, sillä kuvittelin, että kakkua olisi jäänyt sen verran, että olisi voinut pyytää miehen siskon seuraavana päivänä kahville. Kakku katosi kuitenkin niin hyvin, ettei siitä jäänyt enää muille tarjottavaksi.

Pienen palan sain kakkua maistaa ja aika makeaahan tämä oli. Pienen palan kyllä söi mielellään, mutta ei kyllä yhtään enempää. Mutta makeudesta huolimatta hyvää oli! Ehkä täytteestä olisi tullut kuohkeampi liivaatteen kanssa tehtynä, mutta ei tuo koostumus huono ollut. Kindermunia ei kaupoista löytynyt, joten koristelu piti hoitaa sitten toisin. Lähinnä siis heittelin kakun päälle vähän kaikenlaista mitä sattui löytymään. 


Kiitos taas Taru hyvästä ohjeesta! ♥ 

Kinderjuustokakku 
(ilman liivatetta + gluteeniton)

Pohja:
200 g gluteenittomia täytekeksejä
55-60 g voita
Suklaatäyte:
2 dl vispikermaa
250 g Mascarpone-tuorejuustoa
75 g tummaa suklaata
75 g maitosuklaata
1 tl vaniljasokeria
Valkosuklaatäyte:
2 dl vispikermaa
250 g Mascarpone-tuorejuustoa
150 g valkosuklaata
1 tl vaniljasokeria
Suklaaganache:
1 dl kuohukermaa
150 g maitosuklaata
50 g tummaa suklaata

  Murskaa keksit ja sulata voi. Sekoita voi keksimurskan joukkoon. Painele seos 22cm irtopohjavuoan pohjalle. Laita vuoka jääkaappiin täytteiden teon ajaksi.
  Tee ensin suklaatäyte. Sulata tumma ja maitosuklaa mikrossa ja jätä hetkeksi jäähtymään. Vatkaa kerma ja vaniljasokeri vaahdoksi. Vatkaa toisessa kulhossa mascarponen koostumus pehmeäksi. Lisää mascarponen joukkoon sulatetut suklaat ja vatkaa kunnolla sekaisin. Sekoita kermavaahto varovasti suklaa-juustoseokseen. Kaada täyte vuokaan ja tasoittele pinta. Anna hyytyä sen aikaa, kun teet toisen täytteen. Tee valkosuklaatäyte samalla tavalla kuin suklaatäytekin. 
  Anna kakun hyytyä vähintään 4 tuntia, mutta mieluummin yön yli.
  Hienonna ganachen suklaat ja nosta (teräs)kulhoon. Lämmitä kerma kattilassa höyryävän kuumaksi mutta älä keitä. Kaada kuuma kerma suklaan joukkoon ja anna seoksen seistä hetki. Sekoittele sitten varovasti niin kauan, että suklaat sulavat. Jos suklaa ei tahdo sulaa, voit pitää teräskulhoa hetken liedellä jälkilämmöllä. Varo ettei suklaa pala! Jos ganache tuntuu puolestaan kovin juoksevalta, anna sen jäähtyä hetki. Kaada sitten varovasti kakun päälle ja levitä ensin ganachea koko kakun päälle ja sitten vasta anna valua reunojen yli. 
  Koristele kakku esim. Kindermunilla- ja/tai patukoilla sekä kekseillä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti