19. joulukuuta 2019

Futaripoikien synttärikakut ♥

Tässä loppuvuodesta sain tehdä kakut kahden SJK-fanin synttäreille. SJK on täkäläinen jalkapallojoukkue ja edustusjoukkueen lisäksi seuralla on paljon junnutoimintaa. Tunnustan, että mun jalkapallotuntemus kattaa just ja just muutaman paikallisen seuran, enkä edes pelin sääntöjä oppinut, vaikka tyttö useamman vuoden jalkapalloa harrastikin. Mutta ei se onneksi vaikuta jalkapalloaiheisten kakkujen leipomiseen. 

Molemmat kakut oli seitsemän munan kakkuja gluteenittomalla pohjalla. Täytteet ja ulkonäkö vain vaihtuivat. Ja siis tietenkin täytteet/koristeetkin oli gluteenittomia. 

Tähän jälkimmäiseen kakkuun olen ihan tyytyväinen. Vaikka kakku on koristeiltaan hyvin yksinkertainen, oli se ihan ok. Täytteenä tässä oli mascarponevaahto, mansikat ja mansikkahillo. Päällä on kerma. 


Tämä toinen kakku taas.... no, jälkikäteen ajatellen olisin voinut tehdä monta asiaa toisin. Toiveena oli kulta-musta-valkoinen kakku kermapäällisellä. Ideana jalkapallokuviot kakun päällä/kyljissä oli ihan hyvä, mutta olisin voinut miettiä sommittelua vähän toisin. Mun silmään tämä on vähän epäsiisti. Mutta onneksi päivänsankari tykkäsi ja sehän piisaa. Tässä kakussa oli täytteenä mansikkavaahto, kinuskitäyte ja kinuskitäytteen päällä vielä hieman kinuskikastikeraitoja. Tämäkin kakku on kuorrutettu kermalla. 


Onnea vielä kummallekin päivänsankarille! ♥

2 kommenttia: