17. joulukuuta 2019

Tuhti suklaakakku suklaavaahdolla ja ganachella ♥

Voi apua, miten aika rientää! Leiponut kyllä olen, mutta edelleenkään aika ei tahdo riittää kakuista kirjoittamiseen. Onneksi pian on joulu, josko sitten malttaisi hetkeksi hidastaa tahtia. (Todennäköisesti en malta.)

Marraskuussa sain tehdä kakun ikiaikaisen tuttavani "nimiäisiin". Siis ihanaan iltaan, jossa juhlittiin sukunimen vaihdosta. Toiveena oli tuhti suklaakakku naisellisella koristelulla. Mitään sydämiä tai muuta vastaavaa ei toivottu, joten turvauduin sitten macaronseihin ja marenkeihin. Kakun tein Fazerin suklaakakkuohjetta soveltaen. Lähinnä muuttelin täytteen ainesmääriä ja päälle tein suklaavaahdon sijaan maitosuklaaganachen.


Tein kakkupohjan 23 senttisessä vuoassa ja sen verran painava pohja oli, että alin täytekerros painui hieman kasaan. Ehkä olisi voinut alempaan väliin laittaa hieman enemmän täytettä, mutta näin jälkikäteen jossittelu on tietysti turhaa. 

Tuhti suklaakakku

Pohja:
4½ dl vehnäjauhoja
4½ dlsokeria
2 dl tummaa kaakaojauhetta
2 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
1½ tl soodaa
1 tl suolaa
2 dl maitoa
1 dl ruokaöljyä
2 dl vahvaa kahvia
2 kananmunaa
Täyte:
2 dl kuohukermaa
250 g maitosuklaata
350 g maustamatonta tuorejuustoa
2rkl tomusokeria
1-2 rkl vaniljakreemijauhetta
Päälle:
150 g maitosuklaata
n. 0,9dl kuohukermaa
Koristeeksi:
macaronseja
lakritsipalloja
marenkeja
koristerakeita

  Vuoraa irtopohjavuoan pohja (halk. n. 23cm) leivinpaperilla, voitele vuoan reunat kevyesti. Sekoita kuivat aineet keskenään isossa kulhossa. Lisää joukkoon maito, öljy, kahvi sekä kananmunat. Sekoita taikina tasaiseksi. Kaada taikina kakkuvuokaan ja paista 175 asteisessa uunissa 40-50 minuuttia. Kakku saa jäädä mieluummin hieman kosteaksi kuin paistaa kuivaksi. Anna pohjan jäähtyä. 
  Valmista täyte. Paloittele suklaa mikron kestävään kulhoon ja sulata se mikrossa 20 sekuntia kerrallaan, välillä sekoitellen. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita tuorejuusto ja tomusokeri tasaiseksi sähkövatkaimella. Lisää tuorejuustoon joukkoon sula suklaa ja sekoita tasaiseksi. Lisää lopuksi kermavaahto ja halutessasi hieman vaniljakreemijauhetta.
  Halkaise jäähtynyt kakkupohja kolmeen osaan. Kokoa kakku suoraan tarjoilualustalle. Nosta alin pohjalevy alustalle, levitä tai pursota päälle puolet täytteestä. Tee toinen kerros samoin. Nosta viimeinen kakkulevy päälle. Pohjalevyt ovat aika raskaat, joten täyte saattaa painua hieman.
  Valmista ganache. Rouhi suklaa ja laita rouhe mielellään metalliseen kulhoon. Kuumenna kerma lähes kiehuvaksi, älä anna sen kuitenkaan kiehahtaa. Kaada kuuma kerma suklaan joukkoon, anna seistä jokunen sekunti ja sekoita, kunnes suklaa sulaa. Jos suklaa ei tahdo sulaa, voit pitää metallikulhoa hetken lieden jälkilämmöllä samalla seosta sekoitellen. Varo, ettei ganache pala! Jos teet ganachen muovikulhossa, voit laittaa sen muutamaksi sekunniksi mikroon. Jos ganache on liian paksua levitettäväksi, lisää kermaa pikku tilkka kerrallaan. 
  Levitä ganache kakun päälle. Anna jähmettyä hetki ennen koristelua. Koristele haluamallasi tavalla.


Ai niin, arvovaltaisen raadin mukaan kakku sopii hyvin tarjottavaksi kuohuviinin kanssa, joten ehkä tämä sopisi hyvin vaikka uuden vuoden juhlintaan. ♥

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti