3. toukokuuta 2020

Pikkuinen minttusuklaakakku maitosuklaaganachella ♥

Pikkujätkä täytti viime kuussa 9! Koska synttäreitä ei sattuneesta syystä voitu isommalla porukalla viettää, juhlittiin sitten oman perheen kanssa pienen kakun voimin. Päivänsankari sai itse päättää millainen kakusta tulisi ja yritin sitä sitten toteuttaa parhaani mukaan. 


Kakussa oli kolmen munan kaakaolla maustettu sokerikakkupohja, kostutukseen käytin vaniljasokerilla maustettua maitoa, välissä piti ehdottomasti olla minttusuklaatäyte. Päälle tuli kaakaojauheella, tomusokella ja vaniljakreemillä maustettu kermavaahto sekä maitosuklaaganache. Mitään erityisiä toiveita koristeiden suhteen ei ollut, joten otin sitten niitä mitä kotoa sattui löytymään. 


Kakkupohjan tein 15 senttiä halkaisijaltaan olevassa vuoassa ja leikkasin sen neljään ohueen osaan. Täytekerrokset eivät olleet järin paksut, mutta näin kakku oli todella mehevä. Täyte on muuten sama kuin aiemmin tehdyssä minttusuklaakakussa, mutta juustona käytin 125 grammaa mascarponea. Suklaaganachea tein suhteella 100 grammaa maitosuklaata ja reilu 0,6 desilitraa kermaa. Kermaa lisäilin tippa kerrallaan, kunnes ganache oli sopivan juoksevaa. 

Yritetään juhlia paremmin sitten kun aika on taas suosiollinen. Vähän poikaa harmitti, kun ei kaverisynttäreitä saanut pitää, mutta saa sitten myöhemmin tehdä jotain kivaa kavereidensa kanssa. Ja olisi se ollut kivaa mummat ja kummit ja kaikki muutkin nähdä, mutta ehtii sitä sitten myöhemminkin. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti