20. huhtikuuta 2021

Fortnitekakku mansikkarahkatäytteellä

Keväältä on taas useampi kakku odottamassa blogiin pääsyä. Nyt kakkutahti onneksi vähän hidastuu, joten voin aina välillä kaivella noita kuvakansioita ja kirjoitella jotain jo tehdyistä kakuista. 

Tämä pieni Fortnite-kakku meni 9 vuotta täyttäneelle Amille. ♥ Päivänsankari toivoi mansikkaista kakkua ja lopulta täytteeksi valikoitui mansikkarahkatäyte mansikkahillon kera. Kakun väri oli myös tärkeä, joten päälle tuli sitten sininen kermavaahto. Progelin pastavärit on kyllä loistavia, kun niillä saa suht tummankin värin aikaiseksi. Tosin tämän jälkeen taisi juhlavierailla olla varsin siniset kielet. 


En yhtään muista leikkasinko kakkupohjan kolmeen vai neljään osaan, mutta kylläpä tuon voi tehdä kummin vain. Riippuen toki kuinka korkea pohjasta tulee. Usein olen tehnyt nämä kolmen munan kakkupohjat halkaisijaltaan 15 sentin vuoassa, mutta tämän halkaisija on noin 17cm. Kakku on tällöin toki hitusen matalampi, mutta varmasti helpompi leikata.

Mansikkakakku / Fortnitekakku

3 kananmunaa
vehnäjauhoja
sokeria
perunajauhoja
1/3 tl leivinjauhetta
Kostutus:
Sprite
Täyte:
2 prk maustettua rahkaa, makea mansikka
3 dl vispikermaa
maun mukaan tomusokeria
1-2 rkl vaniljakreemijauhetta
Mansikkahillo:
250 g pakastemansikoita
125 g hillosokeria
Päälle:
2½ dl vispikermaa
n. ½ rkl vaniljakreemijauhetta 
maun mukaan tomusokeria
sinistä pastaväriä
Koristeet:
sokerimassaa

  Valmista pohja mielellään täyttämistä edeltävänä päivänä. Voitele n. 17 senttinen kakkuvuoka tai paista kakku rengasvuoassa. Riko munat kulhoon ja punnitse ne. Kerro paino 0,7:llä, jolloin saat selville tarvittavan sokerin määrän. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi. 
  Punnitse vehnä- ja perunajauhot. Tarvittava määrä yhteensä on munien paino * 0,7 eli yhtä paljon kuin sokeriakin. Tästä vehnäjauhojen osuus on 70%, perunajauhojen 30%. Sekoita leivinjauhe joukkoon. Siivilöi seos munavaahtoon ja nostele taikina varovasti sekaisin. 
  Paista kakkua 175 asteessa uunin alatasolla noin 30-35 minuuttia. Kokeile kypsyys tikulla. Jos kakkuun painettuun tikkuun ei jää taikinaa, on pohja kypsä. Kumoa kakkupohja ja anna sen jäähtyä.
  Tee mansikkahillo hyvissä ajoin ennen kakun täyttämistä. Voit tehdä hillon jo edellisenä päivänä. Mittaa kohmeiset mansikat ja hillosokeri kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi. Keitä hiljalleen poreillen n. 10-15 minuuttia. Anna hillon jäähtyä.
  Valmista täyte. Vatkaa kerma löysähköksi vaahdoksi. Lisää mansikkarahka, maun mukaan tomusokeria sekä vaniljakreemijauhe. Laita vaniljakreemijauhetta ensin ruokalusikallinen ja lisää tarvittaessa. Vatkaa napakaksi vaahdoksi.
  Leikkaa kakkupohja kolmeen tai neljään osaan. Kokoa kakku suoraan alustalle reunavuoan tai irtopohjavuoan reunuksen sisään tai vaihtoehtoisesti kelmutettuun kakkuvuokaan. Nosta alin kakkulevy vuokaan. Kostuta kevyesti. Hillo lisää kosteutta, joten kostuttamisen kanssa saa olla hieman varovainen. Levitä puolet (tai kolmasosa) hillosta kakkupohjalle. Lisää päälle puolet (tai kolmasosa) täytteestä. Nosta päälle kakkupohja, kostuta, levitä päälle hillo ja täyte. Tee tarvittaessa vielä yksi täytekerros. Nosta päällimmäiseksi kakkulevy, kostuta. Peitä kakku kelmulla ja anna tekeytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.
  Mittaa päällisen kerma kulhoon. Lisää vaniljakreemijauhe, maun mukaan tomusokeria sekä sinistä pastaväriä. Vatkaa vaahdoksi. 
  Levitä kermavaahto kakun pinnalle. Nostele koristeet paikoilleen. Koristeiden pohjat voi halutessa sivellä sulalla suklaalla, jolloin eivät sula niin nopeasti.
  
Onnea vielä päivänsankarille! 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti