1. toukokuuta 2021

Kinkku-fetavoileipäkakku ♥

Voileipäkakkuja tulee tehtyä enää aika harvoin., mutta aina välillä kuitenkin! Ja onhan näitä aina kiva tehdä. Tämä kinkku-fetakakku on päivitetty versio syksyllä tehdystä voileipäkakusta. Tuosta syksyn kakusta täytyi karsia kaikki, mikä piti sisällään vähääkään sipulia, mutta tässä kakussa sitä ei tarvinnut varoa. Palaute kakusta oli varsin positiivista eli hyvin oli kelvannut vieraille. Ja se on aina mukava kuulla. ♥



 Kinkku-fetakakku

n. 24 isoa viipaletta vehnäpaahtoleipää TAI 
n.15 viipaletta Pågen jättipaahtoleipää
Kostus:
lihaliemi
Kinkkutäyte:
250 g kinkkurouhetta
2½ dl vispikermaa
75 g ranskankermaa
persiljaa
½ punaista paprikaa
1-2 salottisipulia
mustapippuria 
ripaus suolaa
Fetatäyte:
150 g fetaa tai salaattijuustokuutioita
½ punaista paprikaa
125 g ranskankermaa
150 g maustamatonta tuorejuustoa
Kuorrutus:
200 g ruohosipulituorejuustoa
1 dl vispikermaa
Koristelu:
salaatti
kurkku
pala paprikaa
viinirypäleitä
ohuen ohut kinkku

  Valmista ensin täytteet. Vatkaa kinkkutäytteen kerma löysäksi vaahdoksi. Lisää ranskankerma ja jatka vaahdottamista, kunnes vaahto on suht napakkaa. Lisää hienonnettu paprika, kinkku, salottisipuli, persiljaa ja maun mukaan pippuria ja suolaa.
  Murskaa feta/salaattijuusto haarukalla. Hienona paprika. Vatkaa tuorejuusto ja ranskankerma tasaiseksi. Lisää juusto ja paprika ja sekoita.
  Kokoa kakku pyöreään, tasapohjaiseen kelmutettuun vuokaan (halk. n. 23cm) tai suoraan tarjoilualustalle rengasvuoan sisään. Lado leipäkerros vuoan pohjalle. Leipiä täytyy vähän muotoilla ja leikata väleihin pienempiä paloja, jotta saat pohjan kokonaan peittoon. Kostuta leivät lihaliemellä. Levitä päälle puolet kinkkutäytteestä. Levitä päälle toinen leipäkerros, kostuta. Levitä päälle juustotäyte kokonaan. Päälle taas leipäkerros, kostutus ja loput kinkkutäytteestä. Viimeiseksi vielä kerros leipää ja kostutus. Peitä kakku kelmulla ja anna maustua jääkaapissa seuraavaan päivään.
  Vatkaa kuorrutuksen kerma ja tuorejuusto tasaiseksi, kuohkeaksi vaahdoksi. Levitä kuorrutus kakun pintaan. Nostele sinne tänne paloiteltuja salaatinlehtiä, lehtien väliin ja päälle kurkkukukkia, kinkkurullia, rypäleitä ja paprikasuikaleita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti