22. toukokuuta 2021

Voileipäkakkuvinkkejä kesän juhliin ♥

Kesä on ihanaa juhlien aikaa. Meillä juhlat tosiaan kutistui hyvin pieniksi, mutta aikani kuluksi ajattelin koota yhteen hyväksi havaittuja ohjeita muiden juhlia ajatellen. Jos vaikka näistä olisi jollekin iloa. Ensin voisin aloittaa vaikka voileipäkakuista.

Vaikka voileipäkakut taitaa olla aika vanhanaikainen juttu, niin kummasti ne juhlissa tekevät kauppansa. Ainakin meillä. Suosituimpia voileipäkakkuja tuntuvat olevan erilaiset kinkkukakut, mutta kyllä nuo kalaisat ja kasviskakutkin tuntuvat maistuvan.Meillä tykätyimpiin kinkkuvoileipäkakkuihin kuuluvat ehdottomasti feta-kinkkukakku sekä kinkku-kurkkusalaattikakku. Tuolla jälkimmäisellä olen saanut muutaman ihmisen muuttavan mielensä voileipäkakkujen suhteen. Kun yleensä eivät ole niistä piitanneet, niin tämä kakku on kelvannut. 

Tämä kuvan kinkku-kurkkusalaattikakku on varsin pieni, riittää ehkä 10-15 hengelle, mutta tekemällä 1,5-2 kertaisen kakun, tästä piisaa jo isommallekin porukalle.


Itse tykkään tehdä voileipäkakuista pyöreitä, sillä vuokaan kokoamalla kakusta saa ihanan tasaisen, mutta totta näistä voi tehdä kantikkaita tai pitkulaisiakin. Kantikkaat ja pitkulaiset kakut voi koota joko tuorekelmun päälle (ja kääriä kakun lopuksi kelmuun) tai suoraan tarjoilualustalle ja peittää vain hyvin kelmulla kokoamisen jälkeen. Ensimmäisessä vaihtoehdossa kakun kumoaminen tarjoilualustalle on jännittävää, mutta onnistuu kyllä esim. muovisten leikkuulautojen avulla. 

Tässä pienessä kinkku-kurkkusalaattikakussa oli muistaakseni kolme paahtoleipäviipaletta peräkkäin ja leipäkerroksia neljä. Täytettä noin puolet yllä olevan kakun täytemäärästä. Eli ei suuren suuri. 

Kinkku-kurkkusalaattikakku

Tämä kinkku-fetakakku on sitten jo hieman isompi, piisaa n. 15-20 hengelle. 

Kinkku-fetakakkuKalaisista kakuista tykättyjä on olleet niin lämminsavulohi-kananmunakakku kuin kylmäsavulohikakkukin. Myös lohitorttu saaristolaisleipäpohjalla on helppo ja maukas herkku. Kalaisassa kakussa mun mielestä parasta on vehnäleipä (vaikka en sitä muuten yleensä suosikaan) tai vehnäleivän ja rukiisemman leivän yhdistelmä. 

Lämminsavulohi-kananmunavoileipäkakku Lohivoileipäkakku


Lohijuustokakku

Kasviskakuista voi lämpimästi suositella tomaatti-fetakakkua, joka on maistunut vannoutuneille lihansyöjillekin.


Tässä vain muutama esimerkki monesti testatuista ja hyväksi havaituista ohjeista. Palaillaan myöhemmin niiden makeiden herkkujen pariin. ♥

3 kommenttia:

 1. Wau!❤️

  https://jasukuvaa.blogspot.com/

  VastaaPoista
 2. Tämä olikin kiva vinkkipostaus. Ja ihanaa että on myös ohjeita pienempiin voileipäkakkuihin. Taidan kyllä kesän aikana muutamaa näistä testata. Tykkään tehdä voileipäkakkuja ihan muuten vaan, siis ilman mitään juhlia (koska niistä en suuremmin välitä), mutta ehkä voisi kesällä kutsua vaikkapa jonkun ystävänkin nauttimaan voikkarikakusta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan hyvin voi voileipäkakkuja tehdä itsellekin. Nuo pikkukakut katoaa helposti parin ihmisen voimin. :D

   Poista