21. kesäkuuta 2021

Harry Potter-kakku suklaa-mansikkatäytteellä ♥

Viikonloppuun mahtui taas jokunen kakku. Kelit leipomiseen on kyllä tällä hetkellä varsin haasteelliset, mutta kun aikaisin aamulla herää leipomaan, saa jotain tehtyäkin. Onneksi edes aamut on hieman viileämmät, näin leipomisen kannalta, muuten ei lämpimät kelit haittaa!

Yksi viikonlopun kakuista meni 9-vuotta täyttäneelle Harry Potter-fanille. Kakussa oli kuuden munan vaalea sokerikakkupohja, täytteenä mansikka- ja suklaamoussea ja päällä pehmeä kaakaovoikreemi. Koristeet oli sokerimassaa. Yritin tehdä kakun päälle ison siepin, mutta ei se onnistunut. Sokerimassakoristeet ei vaan tahdo kuivua, joten piti sitten muuttaa suunnitelmaa. Toisaalta ihan hyvä, sillä mun mielestä nuo pikkusiepit tuossa kakun reunassa on paljon paremmat. 


Nykyään teen mansikkatäytteen usein vaniljakreemijauheella hyydyttäen. Toki tuossa on aina riskinsä, sillä välillä täyte on jäänyt vähän turhan pehmeäksi. En vaan tykkää käyttää liivatetta ja välttelen sitä kyllä parhaani mukaan. 

Mansikkamousse

(halk. 22-24 cm kakun yhteen väliin)

250 g pakastemansikkaa sulatettuna
2½ dl vispikermaa
125 g maustamatonta tuorejuustoa
½-3/4 dl tomusokeria
1-2 tl vaniljasokeria
4-5 rkl vaniljakreemijauhetta

  Valuta sulaneet mansikat ja soseuta ne sauvasekoittimella. Vatkaa kerma löysähköksi vaahdoksi. Lisää tuorejuusto, maun mukaan tomusokeria, vaniljasokeri sekä vaniljakreemijauhe. Vatkaa hyväksi vaahdoksi. Jos täyte on oikein löysää, lisää varovasti vaniljakreemijauhetta. Täyte jässähtää kyllä hiljalleen kakun välissä.

Yleensä suklaavaahto on näillä mittasuhteilla jähmettynyt ihan hyvin, mutta liekö sitten keli tehnyt tepposensa, sillä nyt täyte oli heti alkaapäälle ihan hirveän löysää. Lisäsin hieman vaniljakreemijauhetta ihan varmuuden vuoksi. 

Suklaavaahto

(halk. 22-24 cm kakun yhteen väliin)

3 dl vispikermaa
125 g maustamatonta tuorejuustoa
140 g suklaata
(vaniljakreemijauhetta tarvittaessa)

  Paloittele suklaa mikron kestävään kulhoon. Sulata n. 20-30 sekuntia kerrallaan, välillä sekoittaen, kunnes suklaa on sulanut. Jätä suklaa hetkeksi jäähtymään. Vatkaa kerma löysähköksi vaahdoksi. Mittaa tuorejuusto omaan kulhoonsa ja vatkaa tuorejuuston rakenne rikki. Lisää sula suklaa tuorejuuston joukkoon ja vatkaa tasaiseksi. Kaada suklaa-tuorejuustoseos kermavaahdon joukkoon ja vatkaa nopeasti tasaiseksi vaahdoksi. Jos suklaavaahto on oikein löysää, lisää varovasti vaniljakreemijauhetta (max. 1 rkl!). Suklaavaahto jähmettyy kyllä kylmässä. 

Tämä kreemimäärä riitti oikein hyvin halkaisijaltaan n. 23cm ja n. 10cm korkean kakun kreemittämiseen siten, että ensin vedin ohuehkon kreemikerroksen ja kun kakku oli ollut hetken viileässä, levitin päälle vielä toisen, hieman paksumman kerroksen. Pikkunokko jäi kreemiä yli eli riittäisi just ja just 25 cm halkaisijaltaan olevaan kakkuun. 

Kaakaovoikreemi

200 g voita
n. 300 g tomusokeria 
2 rkl tummaa kaakaojauhetta
2 tl vaniljasokeria

  Paloittele voi kulhoon ja anna pehmetä. Vatkaa huoneenlämpöinen voi vaaleaksi vaahdoksi (tähän menee jokunen minuutti). Jatka vatkaamista ja lisää samalla kaakaojauhe sekä tomusokeria vähän kerrallaan. Jatka vaahdottamista, kunnes kreemi on ilmavaa ja notkeaa. Mausta vaniljasokerilla. 


Suuren suuret onnittelut vielä synttäritytölle! ♥

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti