12. syyskuuta 2021

Pienen pojan mustikkainen kastekakku ♥

Tuossa parisen viikkoa sitten sain tehdä kakun erään varsin hurmaavan pikkumiehen ristiäisiin. Toiveena oli mustikkatäytteinen kakku kaakaokakkupohjalla ja voikreemikuorrutteella. Koristeeksi toivottiin marenkeja ja macaronseja ja juhlapaikalla kakun päälle tuli vielä puinen nimikyltti. 

Marenkien kanssa meinasi olla vähän ongelmia, mutta kerrankin macaronit onnistuivat ihan hyvin. Tai ainakin niiden pinnoista tuli mukavan sileät. Edelleenkin yritän opetella noiden pienten leivonnaisten sielunelämää, eli ei niistä sen enempää.

Pohja oli tosiaan kuuden munan kaakaolla maustettu sokerikakkupohja, kostutukseen käytin Spriteä. Mustikkatäytteen jaoin kakun kahteen väliin. 


Mustikkatäyte 
(halk. 23cm kakun kahteen väliin)

5 dl vispikermaa
200 g vaniljatuorejuustoa
400 g pakastemustikoita
3/4-1 dl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria
5-6 rkl vaniljakreemijauhetta

  Valuta ja soseuta sulatetut pakastemustikat. Vatkaa kerma löysähköksi vaahdoksi. Lisää kermavaahdon joukkoon tuorejuusto, mustikkasose, vaniljasokeri, tomusokeria maun mukaan sekä vaniljakreemijauhe. Vatkaa tasaiseksi, hyväksi vaahdoksi. Täyte jässähtää vielä jonkin verran kylmässä, mutta jos se vaikuttaa oikein löysältä, lisää varovasti vaniljakreemijauhetta.



Kakun kuorrutin voikreemillä, jonka maustoin vaniljasokerilla. Maustamiseen sopii hyvin myös erilaiset makutomusokerit. Voikreemiä saa vatkata aika kauan, joten jos mahdollista, tämä kannattaa tehdä yleiskoneella tms. Lisäksi kreemi kannattaa jättää pehmeäksi, jolloin sen levittäminen kakun pintaan on helpompaa. Kun kreemiä levitetään kakun pinnalle, kannattaa ensin tehdä ohuempi kerros, joka sitoo kakun murut paikoilleen. Pidä kakkua hetki jääkaapissa ja levitä sitten lopullinen, tasainen voikreemikerros kakun pintaan. 

Voikreemi on väritykseltään hieman kellertävää, kiitos voin. Tämän kreemin joukkoon laitoin ihan minimaalisen pienen tipan lilaa väriä sekä valkoista pastaväriä, jolloin kreemistä sai valkoisemman. Lila pastaväri taittaa kreemin keltaisuutta ja valkoinen, no vaalentaa. 

Vaniljainen voikreemi

200 g voita
n. 360 g tomusokeria
1 rkl vaniljasokeria

  Paloittele voi tasakokoisiksi kuutioiksi ja anna pehmetä huoneenlämmössä. Vatkaa voita useampi minuutti, kunnes voi vaahtoutuu ja vaalenee. Lisää tomusokeria vähän kerrallaan samalla vatkaten. Lisää maun mukaan vaniljasokeria. Jatka vielä vaahdottamista, kunnes voikreemi on ilmavaa ja hyvin levittyvää. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti