26. syyskuuta 2021

Star Wars-kakku appelsiini-suklaatäytteellä ♥

Ei mulla vieläkään ole oikein muuta kirjoitettavaa kuin tarinat kakuista. Oon kyllä kokkaillut paljon ja kokeillut uusia reseptejä, mutta niistä tuotoksista ei vaan ole tullut otettua kuvia. Yleensä siinä kohtaa kun ruoka on valmis, on jo niin kiljuva nälkä, ettei malta alkaa asettelemaan ruokaa sen kummemmin lautaselle. Keväällä nimittäin iski joku liikuntakärpänen ja nyt oon käynyt ahkerasti kuntosalilla ja palannut 30 vuoden tauon jälkeen karaten pariin, ja tämän äkillisesti lisääntyneen liikunnan takia mulla on koko ajan nälkä. :D 

Kakuista niitä kuvia kyllä piisaa! Yksi tämän syksyn kakuista oli Star Wars-kakku appelsiini-suklaatäytteellä. Tämä oli mulle ihan uusi täytekokeilu ja vähän jännitti, miltä tuo maistuu. Mutta oli kuulemma hyvää. Appelsiinitäytteisiin löytyi jokunen ihan hyvä ohje netistä, mutta päätin lopulta kehitellä oman.



Appelsiini-suklaatäytekakku / Star Wars-kakku

Pohja:
5 kananmunaa
sokeria
vehnäjauhoja
perunajauhoja
tummaa kaakaojauhetta
½ tl leivinjauhetta
Kostutus:
jaffaa
Suklaatäyte:
2½ dl vispikermaa
125 g mascarponea
100 g maitosuklaata
Appelsiinirahkatäyte:
2½ dl vispikermaa
2 prk (à200g) maustettua rahkaa, appelsiini
2 rkl tomusokeria
1 rkl vaniljakreemijauhetta
Päälle:
3-4 dl vispikermaa
2-3 rkl tomusokeria
vajaa 1 rkl vaniljakreemijauhetta
sokerimassakoristeet

Valmista pohja mielellään täyttämistä edeltävänä päivänä. Voitele n. 20 senttinen kakkuvuoka tai paista kakku rengasvuoassa. Riko munat kulhoon ja punnitse ne. Kerro paino 0,7:llä, jolloin saat selville tarvittavan sokerin määrän. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi. 
  Punnitse vehnä- ja perunajauhot sekä kaakaojauhe. Tarvittava määrä yhteensä on munien paino * 0,7. Tästä vehnäjauhojen osuus on 70%, perunajauhojen ja kaakaojauheen yhteensä 30%. Yleensä laitan suhteessa enemmän perunajauhoja kuin kaakaojauhetta. Sekoita leivinjauhe joukkoon. Siivilöi seos munavaahtoon ja nostele taikina varovasti sekaisin. 
  Paista kakkua 175 asteessa uunin alatasolla noin 40 minuuttia. Kokeile kypsyys tikulla. Jos kakkuun painettuun tikkuun ei jää taikinaa, on pohja kypsä. Kumoa kakkupohja ja anna sen jäähtyä.
  Valmista suklaatäyte. Paloittele suklaa mikron kestävään kulhoon ja sulata 20-30 sekunnin pätkissä välillä sekoitellen. Jätä suklaa jäähtymään. Vatkaa kerma löysähköksi vaahdoksi. Mittaa tuorejuusto toiseen kulhoon ja vatkaa sen rakenne rikki. Lisää suklaasula tuorejuuston joukkoon ja vatkaa tasaiseksi. Kaada suklaa-tuorejuustoseos kermavaahdon joukkoon ja vatkaa tasaiseksi. 
  Vatkaa appelsiinitäytteen kerma löysähköksi vaahdoksi. Lisää joukkoon rahka, tomusokeri sekä vaniljakreemijauhe. Vatkaa hyväksi vaahdoksi.
  Kokoa kakku suoraan tarjoilualustalle rengasvuoan sisään tai kelmutettuun kakkuvuokaan. Leikkaa pohja neljään osaan. Nosta alin levy alustalle/vuokaan. Kostuta jaffalla. Levitä päälle puolet appelsiinitäytteestä. Nosta päälle kakkulevy, kostuta. Levitä päälle suklaatäyte. Nosta päälle kakkulevy, kostuta ja levitä päälle loput appelsiinitäytteestä. Nosta päälle vielä viimeinen kakkulevy ja kostuta. Peitä kakku kelmulla ja anna tekeytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.
  Mittaa päälle tuleva kerma kulhoon. Jos haluat alareunaan liukuvärjäyksen, ota noin desi kermaa eri kulhoon ennen vatkaamista. Lisää kerman joukkoon tomusokeria ja vaniljakreemijauhetta. Vatkaa vaahdoksi. Levitä valkoinen vaahto kakun päälle ja reunoille. Laita värjättävän kerman joukkoon maun mukaan tomusokeria ja tippa mustaa pastaväriä. Vatkaa vaahdoksi. Levitä kerma kakun alareunaan. Koristele haluamallasi tavalla. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti