17. marraskuuta 2021

Dinofanin dinosauruskakku ♥

Yksi tämän syksyn jännittävimmistä kakkuprojekteista oli dinokakku 4 vuotta täyttäneelle dinofanille. Päivänsankarin dinot ovat ärjyviä, eikä kovin kiltin näköisiä, joten sellaista sitten kakkuunkin toivottiin. Toiveena oli vielä että dino kuoriutuisi munasta. 

Dinosauruskakku * Dinosaur egg cake

Kakussa täytteenä oli mansikka- ja suklaavaahdot, päällä vaniljainen voikreemi ja sokerimassa. Kakkupohjasta tein yhden munan verran isomman kuin mitä olisi ollut tarve. Näin sain leikeltyä pohjasta munan muotoisen, eikä tarvinnut jännittää kakun pienenevän liikaa. Hukkapalaa kun tuli jonkin verran. 

Pohjan paistoin pyöreässä vuoassa ja leikkasin kolmeen osaan. Olisi pitänyt leikata pohja neljään osaan, mutta en tiedä mikä ajatuskatkos siinä kakkua tehdessä tuli. Leikkasin leivinpaperista ensin niin ison munanmuotoisen kaavan kuin vaan pohjalevylle mahtui ja leikkasin pohjan sen mukaan. Aina täytekerrokseksen jälkeen pienensin kaavaa ja leikkasin uuden pohjalevyn palan. Näin jatkoin, kunnes kakku oli täytetty ja kasattu. Päällimmäisen pohjapalan jouduin koota kahdesta pienemmästä palasta, kiitos tuon aiemman ajatuskatkoksen. 

Kakun kokosin suoraan kakkupahvin päälle ja täytön jälkeen käärin tiukasti kelmuun. Seuraavana päivänä siloittelin vielä reunoja leikkaamalla kakkua paremmin munan muotoon. Lisäksi voikreemikerroksella sai hyvin vielä muokattua kakkua oikeaan muotoon. 

Sokerimassaa asetellessa tein ensin dinon (siis silmän ja osan poskesta) ja laitoin sen paikoilleen kakun kylkeen. Sen jälkeen kaulin valkoisen massan, joskin ennen kuin nostin valkoisen massan kakun päälle, suojasin dinon leivinpaperipalalla. Valkoisen massan ollessa suunnilleen kakun päällä, leikkasin dinon kohtaan reiän, poistin leivinpaperipalan ja vasta sitten painelin massan kunnolla kakun pintaan. 


Vaikka kakun toteutus vähän jännittikin, niin tämä oli yllättävän helppo tehdä! 

Lämpimät onnittelut vielä päivänsankarille! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti