16. marraskuuta 2021

Ryhmä Hau-kakku mansikka-pätkistäytteellä ♥

Ryhmä Hau tuntuu edelleen pitävän pintansa lasten keskuudessa. Tässä syksyn aikana olen saanut tehdä kaksi aiheeseen liittyvää kakkua. Tai oikeastaan kolme, sillä toisen kakun kaveriksi tein pikkuruisen munattoman kakun.

Tässä ensimmäisessä kakkuparissa täytteenä oli pätkistä ja mansikkaa ja kakut oli kuorrutettu mansikkaisella voikreemillä. Isompi kakku oli viiden munan, pikkuisesta riitti yhdelle hengelle. Munattoman kakun tein vanhalla tutulla ohjeella, leikkasin vaan kakkupohjasta pienellä pyöreällä rengasmuotilla sopivan kokoisen pohjan. Pikkuista kakkua varten otin täytteet isomman kakun täytteistä, kun ei siihen hirveästi täytettä tarvinnut. Ei siis ollut mitään järkeä tehdä pikkukakkua varten omia täytteitä.

Kakkuun toivottiin lisäksi cake popseja, jotka tein tällä kertaa Oreo-kekseistä ja vaniljatuorejuustosta. Cake popsit kuorrutin valkosuklaalla. Pienempään kakkuun toivottiin puolestaan erilaisia karkkeja. ♥


Mansikkamoussen tein vanhalla tutulla ohjeella, eikä Pätkistäytteessäkään ole mitään uutta. Samaa ohjetta on tullut käytettyä aika monta kertaa suklaata vain vaihdellen. Pätkistäytteitä tehdessä tykkään käyttää sitä levymuodossa olevaa Pätkistä, kun sen sulattaminen on mun mielestä helpompaa. 

Pätkismousse
(halk. 20-22cm kakun yhteen väliin)

2½ dl vispikermaa
125 g mascarponea 
100 g Pätkistä (suklaalevy)

  Paloittele pätkis mikron kestävään kulhoon ja sulata noin 20-25 sekunnin pätkissä välillä sekoitellen. Varo ettei suklaa pala. Vatkaa kerma löysähköksi vaahdoksi. Vatkaa toisessa kulhossa mascarponen rakenne rikki, lisää joukkoon sula, hieman jäähtynyt suklaa ja vatkaa tasaiseksi. Lisää suklaa-tuorejuustoseos kermavaahdon joukkoon ja vatkaa nopeasta tasaiseksi ilmavaksi vaahdoksi. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti