4. marraskuuta 2021

Aksolotli-kakku *2 ♥

Viikonloppuna ja alkuviikosta sain tehdä kaksi kakkua synttäreitään viettävälle pojalle. Juhlat pidettiin kahdessa osassa ja kumpaankin toivottiin omaa kakkua. Tällä kertaa kakkujen päällä köllötteli ihastuttavan suloinen aksolotli. Tässä kohtaa on pakko tunnustaa sivistymättömyyteni ja paljastaa, että kyseisestä elukasta kuulin ensimmäistä kertaa vasta keväällä, kun tyttö niistä alkoi puhumaan. Ja nyt ilmeisesti tuo suloinen kaveri on päässyt tenavien suosioon mm. Minecraft-pelin myötä. 

Kakkujen koristelun ja täytteiden suhteen sain vapaat kädet. On muuten todella pelottavaa miettiä mitä täytteitä laittaa, kun ei ole mitään aavistusta mistä päivänsankari voisi tykätä. Tosin sain vinkin, että tykkää kuulemma melkein kaikesta. 

Ensimmäinen kakku sai olla enemmän aikuiseen makuun, joten valitsin täytepariksi kinuskin ja vadelman. Tässä kakussa oli viiden munan vaalea sokerikakkupohja ja päällä vaniljakreemijauheella ja tomusokerilla maustettu kermavaahto. Koristeet oli sokerimassaa, "hiekka" keksimurskaa. Niin ja ilmakuplat sokerihelmiä. 


Toinen kakku sai puolestaan olla lapsille sopiva, joten valitsin täytteeksi mansikkarahkatäytteen suklaavaahdon kera. Koska kakkujen piti olla laktoosittomia, suklaana käytin Brunbergin laktoositonta maitosuklaata. Tässäkin kakussa oli viiden munan vaalea pohja ja päällä kermavaahto. "Muta" oli suklaarouhetta, koristeet jälleen sokerimassaa.


Paljon onnea vielä päivänsankarille! ♥ 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti