14. tammikuuta 2022

Helppo peltilihapiirakka ♥

Nyt kun kakuista on pieni tauko, niin jaksaa leipoa jotain kotonakin. Vai voiko tätä nyt leipomiseksi sanoa. Joka tapauksessa nyt olisi tarjolla ihan tavallista, mutta ihan hyvää lihapiirakkaa. Tämä tekeles syntyi Pirkan ohjetta soveltaen pakastimeen unohtuneesta voitaikinapaketista ja joululta jääneestä puuroriisipaketin lopuista. Vaikka lihapiirakka onkin maultaan aika mieto, niin teen ja salaatin kanssa oikein kelpo purtava. Mausteita voi toki lisäillä oman maun mukaan. Tästä tuli ihan mieleen pasteijat, joita äiskä teki aina mun ollessa muksu. 


Peltilihapiirakka

1 pkt (500 g) esikaulittua ja laskostettua voitaikinaa
Täyte:
3/4 dl puuroriisiä
5 dl vettä
suolaa 
3 kananmunaa
300 g jauhelihaa
1 isohko sipuli
3/4 tl suolaa
mustapippuria maun mukaan
½ dl ruokakermaa

 Keitä riisi suolalla maustetussa vedessä kypsäksi eli noin 15 minuuttia. Valuta riisi. Keitä 2 kananmunaa koviksi eli noin 8-10 minuuttia. Kuori ja viipaloi ne.
  Ruskista jauheliha omassa rasvassaan. Lisää joukkoon hienonnettu sipuli ja mausteet. Kypsennä vielä noin 5 minuuttia. Sekoita hieman jäähtyneen jauhelihaseoksen joukkoon kerma, kypsä riisi ja raaka kananmuna.
  Kauli voitaikina suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Nosta levy pellille leivinpaperin päälle. Levitä täyte puolelle voitaikinalevystä. Asettele päälle kananmunaviipaleet. Käännä toinen puoli taikinasta kanneksi. Ummista reunat hyvin haarukalla painelemalla. Voitele pinta munalla ja pistele kuoreen muutamia reikiä.
  Paista 200 asteessa uunin alatasolla noin 30 minuuttia tai kunnes piirakka on kypsä.

2 kommenttia:

  1. Tämä peltilihis on niiiiin hyvää!
    Just ennen joulua tein pikkujoulupurtavaksi. Tätä pitäis tehdä kyllä useamminkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En kyllä pahastu, vaikka tätä pitäisi syödä useamminkin. :D Harmi vaan, ettei muksuille maistu, sillä kahteen pekkaan tämän tuhoaminen on aika urakka.

      Poista