12. marraskuuta 2022

Helppo nyhtöpossuvoileipäkakku ♥

Omalle väelle leipoessa kivaa on se, ettei ole mitään väliä miltä leipomukset näyttävät. Vähän niinkuin tämä nyhtöpossuvoileipäkakku. Ruma kuin mikä, mutta maku oli ihan jees. Kuten mieskin asian ilmaisi, hienompiakin kakkuja olen kuulemma tehnyt. :D Mutta makuhan on tärkein.

Nyt kun ei enää tule tehtyä tilauskakkuja, olen innostunut taas kaivelemaan keittokirjoja hyllystä ja testailemaan uusia ohjeita. Yksi niistä oli tämä Voileipäkakkukirjan ohjetta soveltaen tehty pikkuinen nyhtöpossuvoileipäkakku. Kakku on varsin helppo tehdä. Tässä voi hyvin käyttää valmista nyhtöpossua, ainoastaan punasipulihillo vaatii vähän keittämistä.

Punasipulitäyte oli äkkiseltään vähän makeaa, mutta ehkä laitoin siihen vähän liian vähän suolaa. Mausta hilloke/sipulitäyte siis makusi mukaan.


Nyhtöpossuvoileipäkakku
(6-8ann.)

1 pieni pkt (n. 12 viipaletta) vehnäpaahtoleipää
Kostutus:
lihalientä
Punasipulihilloke:
2 isohkoa punasipulia
½ dl ruokokidesokeria
1/4 dl punaviinietikkaa
½ dl vettä
½ tl kuivattua timjamia
ripaus suolaa
Possutäyte:
250-300g nyhtöpossua
2-3 rkl soijaa
1 tl ruokokidesokeria
100 g ranskankermaa
hienonnettua ruohosipulia
½ dl majoneesia
ripaus suolaa tarvittaessa
ripaus mustapippuria
Sipulitäyte:
n. 150g punasipulihilloketta
150 g maustamatonta tuorejuustoa
Kuorrutus:
50 g maustamatonta tuorejuustoa
1-1½ dl vispikermaa
Koristeluun:
150 g nyhtöpossua
salaattia
miniluumutomaatteja

  Valmista ensin punasipulihilloke. Leikkaa sipulit kuutioiksi. Lisää sipulit ja sokeri pieneen kattilaan. Kuumenna ja karamellisoi sipuleita keskilämmöllä n. 10 minuutin ajan. Lisää vesi, etikka ja timjami. Anna kiehua miedolla lämmöllä 20 minuuttia, kunnes neste on haihtunut pois. Mikäli neste haihtuu nopeammin, lisää tilkka vettä. Lisää lopuksi ripaus suolaa. Anna hillokkeen jäähtyä. Jos säilytät hilloketta pidempään, laita hilloke lämpimänä puhtaaseen ja kuumennettuun lasipurkkiin. Säilytä kylmässä.
  Valmista sipulitäyte. Sekoita jäähtynyt punasipulihilloke ja maustamaton tuorejuusto keskenään. Jos sipulitäyte maistuu liian makealta, lisää ripaus suolaa. Nosta jääkaappiin odottamaan.
  Valmista possutäyte. Paista valmista nyhtöpossua hetki pannulla. Lisää maun mukaan soijaa ja sokeria. Vaikka käytin valmiiksi maustettua possua, tilkka soijaa ja nokko sokeria teki ihmeitä. Jäähdytä possu. Lisää possun joukkoon ranskankerma, majoneesi ja maun mukaan ruohosipulia. Mausta pippurilla ja tarvittaessa suolalla.
  Kokoa kakku irtopohjavuokaan (halk. 16cm). Vuoraa vuoan pohja leivinpaperilla. Poista leivistä reunat ja vuoraa vuoan pohja leipäviipaleilla. Leipäviipaleita täytyy vähän muotoilla, jotta sopivat paremmin. Kostuta leivät lihaliemellä. Lisää possutäyte ja toinen kerros leipää. Kostuta. Lisää sipulitäyte. Levitä päälle vielä leipäkerros ja kostuta. Peitä vuoka kelmulla ja anna tekeytyä jääkaapissa seuraavaan päivään. 
  Kumoa kakku tarjoilualustalle. Vatkaa kerma löysähköksi vaahdoksi. Lisää tuorejuusto ja jatka vatkaamista, kunnes vaahto on napakkaa. Levitä kuorrutus kakun pinnalle. Jos kuorrutusta jää yli, voit pursottaa sen kakun päälle koristeeksi. 
  Paista kakun päälle tuleva nyhtöpossu rapeaksi. Mausta halutessasi tilkalla soijaa ja sokeria. Anna jäähtyä. Koristele kakku nyhtöpossulla, salaatilla ja miniluumutomaateilla. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti