23. maaliskuuta 2023

Pullakranssi kuningatarhillolla ♥

Viikonloppuna oli pakko taas jotain leipoa. Tällä kertaa testailin ja soveltelin Pirkasta löytynyttä mustikkakranssin ohjetta. Koska pakastimessa ei ollut tarpeeksi mustikoita, enkä viitsinyt lisääkään ostaa, niin tein sitten mustikka-vadelmakranssin. Vadelmia kun on vielä vaikka kuinka ja niitä on syytä käyttää ennen kesän marjakautta.


Mikään kovin kaunis tuo mun kranssini ei ollut, mutta maku oli ihan jees. Voisin kuvitella, että tämän täytteeseen olisi sopinut hillon kaveriksi vaniljakreemi ja luulen että sitä on vielä pakko testata jossain vaiheessa.

Kuningatarkranssi

Pullataikina:
2½ dl maitoa
1 pss (11g) kuivahiivaa
1 dl sokeria
1 tl kardemummaa
1 kananmuna
1 tl suolaa
n. 8 dl vehnäjauhoja
100 g voita tai margariinia
Täyte:
3 dl mustikoita 
2 dl vadelmia 
1 dl hillosokeria
Voitelu ja koristelu:
kananmuna
1 rkl mustikka- tai mustaherukkamehua
n. 1-1½ dl tomusokeria

 Valmista ensin hillo. Kaada kohmeiset marjat pieneen kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi, lisää hillosokeri ja keitä miedolla lämmöllä noin 20 minuuttia. Jäähdytä.
  Lämmitä maito n. 42-asteiseksi. Sekoita kuivahiiva ½ desiin jauhoja. Sekoita maidon joukkoon vehnäjauho-kuivahiivaseos, sokeri, kardemumma, muna, suola ja osa vehnäjauhoista. Alusta loput jauhoista vähitellen ja loppuvaiheessa pehmeä rasva. Kohota liinalla peitettynä noin 20 minuuttia.
  Kauli taikina jauhotetulla pöydällä noin 60 x 25 cm:n kokoiseksi levyksi. Levitä kuningatarhillo taikinalevylle. Jätä pitkiltä sivuilta 5 cm:n alueet ilman hilloa. Rullaa levy tiukaksi, pitkäksi kääröksi. Nipistele taikinarulla kiinni ja käännä sauma rullan alle. Nosta rulla leivinpaperin päälle pellille ja muotoile se ympyränmuotoiseksi kranssiksi.
  Leikkaa kranssin pintaan ohuet viillot. Kohota liinalla peitettynä puolisen tuntia. Voitele munalla. Paista 200-asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla 20–25 minuuttia. Anna jäähtyä.
  Sekoita mehu ja tomusokeri tasaiseksi tahnaksi. Koristele kranssin pinta tomusokerikuorrutteella ja tomusokerilla.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti