27. heinäkuuta 2023

Helppo ja ihana Geishajäätelö ilman jäätelökonetta ♥

Aina kerran kesässä tehdään pojan kanssa jotain jäätelöä muunnellen sitä superhelppoa kahden aineksen jäätelöpohjaa, joka on internetin ihmeellisessä maailmassa pyörinyt jo useamman vuoden ajan. Olisihan mulla tuolla kaapissa jäätelökonekin, mutta sitä ei ole tullut käytettyä vuosiin. 

Poika saa aina suunnitella miltä jäätelö kulloinkin maistuu. Ollaan tehty ainakin raparperi- ja Rocky road-jätskiä, ehkä jotain muutakin mitä en nyt muista. Tällä kertaa poika arpoi Geishan, Pätkiksen ja Fazerinan välillä ja päätyi lopulta Geishaan, kun isänsä ei noista kahdesta muusta suklaasta niin piittaa. 


Tämä jäätelö on tosiaan hirmuisen helppo tehdä ja hyvin saa pyöriteltyä palloiksi. Tosin sulaa kipossa ja vohvelissa aika nopsaa, joten ihan hirmu kauaa ei tätä syödessä kannata aikailla. Jäätelön päälle paahdettiin hieman hasselpähkinöitä ja ne kyllä sopi tähän hyvin. Ensin meinattiin lisätä jäätelöön vielä suklaakastikeraitoja, mutta koska tämä oli aika makeaa, niin se olisi ehkä ollut vähän liikaa. Jäätelömassa on ennen pakastamista todella makeaa, mutta makeus tasaantuu mukavasti jäätelön pakastuessa. 

Geishajäätelö

5 dl kuohukermaa
1 prk (397g) kondensoitua maitoa
6 kpl (à37g) Geishapatukkaa tai n. 220 g Geishaa 
Päälle:
40 g hasselpähkinöitä

  Rouhi ensin pähkinät karkeaksi rouheeksi. Paahda kevyesti kuivalla pannulla ja nosta sivuun odottamaan. Paloittele suklaa mikron kestävään kulhoon ja sulata 20-30 sekuntia kerrallaan, välillä sekoitellen, kunnes suklaa on sulanut.
  Mittaa kerma kulhoon ja vatkaa löysähköksi vaahdoksi. Kaada joukkoon kondensoitu maito ja vatkaa tasaiseksi. Kaada joukkoon vielä sula, hieman jäähtynyt suklaa ja vatkaa jäätelömassa kuohkeaksi vaahdoksi. 
  Kaada jäätelö pakastusta kestäviin vuokiin tai kulhoihin. Jäätelöä tulee reilu 1,5 litraa. Ripottele pähkinärouhe päälle. Peitä vuoka kannella tai kelmulla ja nosta pakastimeen. Anna pakastua seuraavaan päivään. 
  Jäätelön kannattaa antaa pehmetä hetki ennen tarjoamista. Nauti! ♥Ei kommentteja:

Lähetä kommentti