3. lokakuuta 2011

Maistuvaa makaronilaatikkoa ilman munia

Makaronilaatikko on taas niitä ruokia, etten vaan osaa tehdä pientä annosta. Aina tulee sellainen tunne, että tätä ja tuota täytyy lisätä vielä vähän. Ja sitten se laatikko onkin paisunut taas jättimäiseksi. Kolmantena päivänä makaroni alkaa yleensä tökkiä ja pahasti. Ja onhan se niin, että tuo ruoka on parasta tuoreena. Sen perinteisen jauhelihamakaroni-laatikon lisäksi tulee välillä kokeiltua erilaisia versioita. Ihan vaan vaihtelun vuoksi. Ja on sitä välillä löytynyt ihan hyviäkin vaihtoehtoja. Harmittavan usein sitä kuitenkin palaa aina siihen vanhaan tuttuun ja ehkä vähän tylsäänkin versioon.

Tämän päiväisen makaronilaatikon ohjeen bongasin joskus vuosia sitten vauva-lehden nettisivuilta. Oon sitä sitten muokkaillut meille sopivaksi. Ihan hyvä vaihtoehto kananmunattomalle makaronilaatikolle. Annos on aika iso eli kannattaa muokata itselleen sopivaksi.

Munaton makaronilaatikko

400-500g tummaa makaronia
vettä
1 lihaliemikuutio
600g jauhelihaa
2 sipulia
sianlihamaustetta, grillimaustetta tai vastaavaa maun mukaan
2tlk(à70g) tomaattipyreetä
4dl ruokakermaa
5-7dl maitoa
150g juustoraastetta
oreganoa
mustapippuria

  Keitä makaroneja lihaliemikuutiolla maustetussa vedessä. Jätä aavistuksen raaoiksi. Ruskista jauheliha ja lisää silputut sipulit ruskistamisen loppuvaiheessa. Mausta reilusti makusi mukaan. Kaada makaronit ja jauheliha isoon vuokaan ja sekoita.
  Lisää kerman joukkoon tomaattipyree ja n. 3dl maitoa. Sekoita. Lisää juustoraaste. Mausta oreganolla ja pippurilla. Kaada seos makaronien päälle vuokaan ja sekoita varovasti. Lisää maitoa sen verran, että makaronit melkein peittyvät.
  Kypsennä 225-asteisessa uunissa 30-40 minuuttia tai kunnes pinta on kauniin ruskea ja kerma-maitoseos hyytynyt.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti