19. lokakuuta 2011

Kasviksia kermassa

Ensin ajattelin, etten tänään viitti mitään kirjoitella, mutta en vaan malttanut pysyä poissa. Jälleen kerran kokeiluvuorossa oli Pirkka-lehden satoa. Tein siis semmoista kermaista kasviskasaria eli kasvisragua. Pirkan vinkkinä oli tarjota tätä kinkun kera, mutta minä keitin lisukkeeksi spagettia ja annosten päälle murusteltiin vielä aurajuustoa. Ja oli kyllä niin hyvää, että täytyyhän tätä täällä kehua. Mutta ei tuo kyllä mitään deettiruokaa ole.

Kasvisragu

250g pieniä sipuleita
2rkl öljyä
5 porkkanaa
1,5dl vettä
1tlk(n.200g) aurinkokuivattuja tomaatteja
200g tuoreita herkkusieniä
mustapippuria
2tl basilikaa
2dl kuohukermaa
Lisäksi:
spagettia
aurajuustoa (tai muuta sinihomejuustoa)

  Kuori sipulit ja halkaise tai lohko tarvittaessa. Ruskista sipuleita rasvassa pannulla. Siirrä pataan tai kasariin. Lisää kasariin myös viipaloidut porkkanat ja desi vettä. Anna kiehua hiljalleen tiiviin kannen alla noin 15 minuuttia.
  Sipulien ja porkkanoiden kiehuessa viipaloi puhdistetut sienet ja ruskista pannulla. Suikaloi aurinkokuivatut tomaatit ja lisää kasariin. Kaada myös sienet kasariin. Huuhtele pannu tilkalla vettä ja kaada huuhdeliemi kasariin. Mausta ruoka mustapippurilla ja basilikalla. Lisää kerma ja anna hautua 5-10 minuuttia.
  Tarjoa vaikkapa kinkun kanssa. Vaikka tosiaan toimii oikein hyvin pastan ja miksei riisinkin kanssa. Ja aurajuustomuru päällä toimii kanssa.


Sain mä tänään aloitettua sen voileipäkakun teonkin. Tuolla se odottaa jääkaapissa huomista kuorrutusta. Jälleen kerran tein kakun vähän sinne päin ohjeita noudattaen. Saa siis nähdä mitä tuosta tulee. Kirjoittelen siitä huomenna sitten tarkemmin.

Voileipäkakkuja tehdessä tulee aina paljon niitä leipien reunapaloja. Varsinkin jos kakun tekee paahtoleivästä. Joskus keksin tehdä niistä reunoista mausteisia, uunissa paahdettuja leipätikkuja. Ja näissä mausteita voi vaihdella ihan maun mukaan. Mutta kannattaa maustaa aika reilusti. Tänään laitoin 0,5desiin rypsiöljyä chili- ja paprikajauhetta, kuivattua persiljaa ja suolaa. Tämä määrä riitti 18 leipäviipaleen reunapaloille. Mausteöljyn sekoitin leipäpalojen joukkoon ja laitoin leivät leivinpaperille pellille. Sitten 225-asteiseen uuniin  reiluksi viideksi minuutiksi. Niin hyvää ja niin rasvaista :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti