28. joulukuuta 2011

Aurinkoista kalaa

Ei enää kinkkua kiitos! Niin hyviä kuin nuo jouluruoat onkin, niin nyt tuli mitta täyteen. Enää ei vaan laske. Kun joulun alla viikon ruokalista muuttuili aika tiuhaan, niin päätin sitten tänään tehdä tuota siemenkuorrutettua seitiä mikä jäi viime viikolla tekemättä. Muu perhe ei ajatuksesta kauheasti innostunut, mutta syökööt sitten jotain muuta jos tuo ei kelpaa. Ohje on taas kerran lähtöisin Pirkka-lehdestä ja kuuluu niihin "helpolla hyvää"-ohjeisiin. Kaveriksi vaan perunamuusia ja salaattia niin hyvä tulee. Tässä ohje, jos joku haluaa kokeilla.

Siemenkuorrutettu seiti

1pkt(400g) seitiä
2rkl sitruunamehua
0,5tl mustapippuria
0,5tl suolaa
Kuorrutus:
50g voita tai margariinia
1dl korppujauhoja
1dl auringonkukansiemeniä
1dl tilliä hienonnettuna tai 1-2rkl kuivattua tilliä
0,5tl kurkumaa
suolaa
mustapippuria
Koristeeksi:
tilliä
sitruunalohkoja

  Ota seitipalat sulamaan matalaan voideltuun uunivuokaan. Mausta vähän sulaneet kalapalat sitruunanmehulla, suolalla ja pippurilla. Anna kalojen maustua noin 30 minuuttia.
   Sulata voi kattilassa. Sekoita voin joukkoon korppujauhot, auringonkukansiemenet, tillisilppu ja kurkuma. Mausta ripauksella suolaa ja pippuria.
   Levitä seos kalapalojen päälle. Kypsennä kuorrutettuja kalapaloja 200 asteessa uunin keskitasolla 25 - 30 minuuttia. Koristele sitruunanlohkoilla ja tillinoksilla. Tarjoa keitettyjen perunoiden tai muusin ja salaatin kanssa.


Mun kalan kuorrutuksesta unohtui kurkuma. Kuorrutusta tehdessä keskittymistä hankaloitti jalkaa pitkin kapuava pieni mies. Vaikka kuinka yritin poikaa siirtää kauemmas, niin aina tuo halusi käyttää äitiä kiipeilytelineenä. Nytkin haluaisi kovasti osallistua tämän tekstin kirjoittamiseen. Onkohan tuossa sitten uuden sukupolven ruokablogisti :) Niin ja koristeeksi tarkoitetut tillinoksat ja sitruunat ovat edelleen kaupassa ja saavat siellä toistaiseksi pysyäkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti