11. joulukuuta 2011

Chaos in my kitchen

Aina (tai oikeastaan koskaan) elämä Kääpiölinnassa ei ole kovinkaan seesteistä. Hermoja  raastavia tilanteita syntyy kymmenittäin tunnissa. Tästä mun ja tytön piparinpaistopäivästä tuli aika kaoottinen kokemus. Kiitos yliväsyneen joka paikkaan kiipeilevän pojan ja ylikierroksilla käyvän neidin. Tai neidin kanssa kyllä vielä pärjäsi. Meillä on ollut tapana kaivaa joulu-cd:t kaapista, kuunnella joululauluja ja hoilotella pipareita tehdessä. No, alku meni ihan lupaavasti, mutta sitten tuo nuori mies uuvahti täysin. Ja kun viime aikoina herran mielestä nukkuminen on vaan vauvoille, voitte kuvitella millainen krätyjätkä meillä oli seurana. Lopputulos oli se, että joululauluista puolet meni huti, osa pipareista pääsi "hieman" ylikypsiksi ja me akat juostiin vuorotellen keksimässä jotain viihdykettä tuolle känkkäränkälle. Ne, jotka tietää mun huonon sietokyvyn ajattelee, että tässä vaiheessa minä olin kiukkuinen kuin ampiainen. Mutta tällä kertaa saan olla itsestäni ylpeä, sillä kestin tämän koettelemuksen ilman suurempia murahteluja. Hyvä minä! Tosin saman tien kun ukko tuli treeneistä, minä painuin pihalle vetämään henkeä. Mutta olihan nuo piparit kyllä hyviä! Siis nuo jouluolutsiirappipiparit. Koettelus oli siis kaiken vaivan arvoinen. Ekan kerran uskaltauduin kokeilemaan pipareita Aurajuuston kanssa ja kyllähän ne vaan yhteen sopii. Niin oudolta kuin se kuulostaakin. Mun mappien kätköissä vuosia piillyt aurajuustoa ja pipareita sisältävä kakkuohje taitaa sittenkin päästä pian kokeiltavaksi.

Tälle päivää suunniteltu makkarakastike vaihtui jääkaappiarkeologiaksi ja syötiin mitä kaapista ja pakastimesta löytyi. Päivän uusi juttu oli kermaiset sienet. Kun kerran viikolle suunniteltu sienikeitto jäi  tekemättä, niin piti noille sienille jotain käyttöä keksiä. Tuo oli semmoinen vähästä hyvä ruoka. Kovin paljoa tuota ei söisi kerralla, tai en ainakaan minä. Ohje on näköjään taas Yhteishyvästä poimittu.

Kermaiset sienet

4 viipaletta leipää (laitoin moniviljapaahtista)
margariinia
400g sieniä, esim. herkkusieniä, tatteja tai kantarelleja (laitoin suppilovahveroita)
2dl ruokakermaa
1rkl sitruunamehua
1tl suolaa
0,25tl pippuria
(muskottipähkinää)


  Voitele uuninkestävät annoskulhot. Voitele leivät ja laita ne kulhoon voideltu puoli ylöspäin.
Sekoita puhdistetut ja paloitellut sienet, kerma, sitruunamehu ja mausteet kulhossa. Nostele sieniseos kulhoihin. Täytettä saa olla runsaasti, sillä sienet kutistuvat kypsyessään. Paina täytettä kevyesti, jotta saat sienitäytteen mahtumaan.
  Paista 200 asteessa noin puoli tuntia tai kunnes sienet ovat pehmenneet. Tarjoile kuumana. Sienikupit sopivat lisäkkeeksi tai alkupalaksi.


Jouduin noita paahtoleiväviipaleita leikkaamaan hieman, että sain mahtumaan. Ylimääräiset leipäpalat leikkasin pieniksi kuutioiksi ja paistoin öljyssä pannulla krutongeiksi salaatin kaveriksi. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti