23. elokuuta 2013

Juicy like a peach - Kääpiölinnan persikkalikööri

Yllätys, yllätys... Me ollaan taas tehty likööriä :) Kesän aikana kokeiluun pääsi monen muun liköörin lisäksi persikkalikööri. Tällä kertaa likööri tehtiin tuoreista persikoista, mutta kuivatutkin käyvät vallan mainiosti. Maultaan persikkalikööri on varsin mieto ja hennon hedelmäinen. Ei pöllömpää, näin äkkiä sanoen! Likööri tehtiin makeuttamalla jälkikäteen, jolloin hedelmän oma maku tulee paremmin esille. Useimmiten heti aluksi lisätty sokeri peittää hedelmän tai marjan oman maun ja lopputulos maistuu enimmäkseen sokerilta.

Pakko vielä mainita, että meidän naapurit on kyllä aivan huippuja! Yksi tyyppi toi meille eilen kulhollisen luumuja, joista suurin osa päätyi likööriksi. Tällä kertaa luumulikööri tehtiin luumuviinasta ja vodkasta ja makeutetaan jälkikäteen. Yhtään en tiedä mitä tuosta tulee, joten palataan siihen tuonnempana :) 

Persikkalikööri

6(n.600g) persikkaa
4-5dl vodkaa
2dl vettä
2dl sokeria

  Huuhtele persikat, poista kivet ja paloittele. Laita persikat kannelliseen, tiiviiseen lasitölkkiin ja kaada vodka päälle. Hedelmien tulee peittyä kokonaan. Sulje kansi tiiviisti ja anna muhia huoneenlämmössä 2-4 viikkoa.
  Keitä sokeriliemi kiehauttamalla sokeri ja vesi keskenään. Siivilöi hedelmäliha pois läviköllä. Suodata juoma kahvisuodattimen tai harsokankaan läpi. Lisää sokerilientä maun mukaan. Pullota ja anna maustua vielä kuukauden pari.


Sitten pikainen muistutus Kääpiölinnan synttäriarvonnasta! Arvonta tapahtuu tänään 23.8. klo 20.00 ja siihen mennessä arvontajuttua kommentoineet ovat mukana kivan paketin arvonnassa. Osallistua voit täällä....

2 kommenttia:

 1. ..mä en kestä näitä ihania likööriohjeita!! Nyt iskit vielä aika herkkään kohtaan, sillä rakastan persikoita!! :)
  Liköörintehtailu ei edes vaikuta kovin hankalalta eikä aikaavievältä, mutta miksi sitä ei silti saa mitään aikaiseksi... :/

  Täällä jo kovin jännitetään arvontaa!! :)

  VastaaPoista
 2. Eniten noissa aikaa ottaa kypsyminen. Ja jälkien siivoaminen suodattamisen jälkeen :D Se on nimittäin aika tahmeaa puuhaa...

  Kokeile ensin jotain pientä satsia. Nopein valmistaa on minttu- tai kumkvattilikööri. Melkein mistä vaan voi likööriä tehdä :)

  Pari ohjetta odottaisi vielä julkaisemista, kunhan ehtisin liköörit kuvata. Ja uusia laitetaan kypsymään lähipäivinä.

  Kovasti onnea arvontaan :)

  VastaaPoista