10. maaliskuuta 2014

Hooray, pizza day - hävikkiherkkuina pikkuiset pizza bologneset

Viikonloppuna riitti sen verran virtaa leipomahommiin, että jatkojalostin torstailta yli jääneet bolognese-kastikkeet pikkupizzoiksi. Taikinaohjeen kävin tällä kertaa poimimassa Piimäsuille-blogista. Että kiitosta vain Heluna ohjeesta! Osaan pizzoista laitoin juuston ja jauhelihakastikkeen lisäksi palan meetvurstia, osaan nokon Aurajuustoa. Aurajuustoiset versiot olivat ehdottomasti parhaita! 

Pohjaohjeessa ei ollut mainittu paistoaikaa ollenkaan, joten siinä piti mennä ihan fiilispohjalla. Mulle kävi jokaisen pellillisen kanssa siten, että annoin ensin olla 10 minuuttia, tuumasin että minuutti pari voisi olla vielä paikallaan ja sitten onnellisesti unohdin pellit uuniin. Siksi pizzoista tuli aavistuksen liian tummia. Muuten pohja oli oikein hyvä ja lisäksi helppo ja nopea tehdä. Taikinasta saa noin 50 pikkupizzaa ja täytteitä voi vaihdella mielensä mukaan.
Pikkuiset pizza bologneset
(50kpl)

Pohja:
200g voita tai margariinia
14dl hiivaleipäjauhoja
5dl maitoa
2 palaa hiivaa
1,5tl suolaa
Täyte:
200g juustoraastetta
Aurajuustoa ja/tai meetvurstia

  Nypi pehmeä rasva ja jauhot. Lisää lämmitetty maito johon hiivat ja suola on liuotettu. Sekoita taikina nopeasti tasaiseksi. Itse vaivasin taikinaa vielä hieman, sillä sekoittamalla en kaikkia jauhoja saanut mukaan. Jaa taikina heti 50 osaan ja pyöritä palloiksi, anna taikinapallojen nousta pellillä.
  Paina lasinpohjalla taikinapalloihin kolot ja lisää päälle kylmä kastike, juustoraaste ja halutessa meetvurstia tai aurajuustoa. Paista 225 uunissa kauniin ruskeiksi, eli noin 10-12 minuuttia.

4 kommenttia:

  1. Saisipa nyt pari tuollaista pikkuista pizzaa.:) Joskus pitäisi tehdä tuollaisia pieniä. Ne olisi kivoja tarjottaviakin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Samaa mietin minäkin näitä tehdessä. Joihinkin juhliin voisi näitä pyöräyttää. Vaikka seuraaviin liköörinmaistajaisiin, jos vain saisin aikaiseksi sellaiset taas järjestää. ;)

      Poista