5. maaliskuuta 2014

Olet kaikkeni, aarteeni kallehin - FC Barcelona-kakkua päivänsankarille

 Tänään klo 18.08 tulee kuluneeksi 13 vuotta suloisen tyttöni ensirääkäisystä. Itse en sitä rääkäisyä kuullut, sillä olin sikeästi unten mailla, mutta seuraavat 13 vuotta oon saanut taatusti kuulla niitä sulosointuja senkin edestä. Jotenkin on vaikea uskoa, että siitä pienestä rääpäleestä on kasvanut kaunis ja fiksu, äitiään pidempi nuori neiti. Vaikka ainahan tuo tyttö tulee olemaan mun rakas vauvani <3

Vaikkei synttäreitä vielä varsinaisesti juhlitakaan, niin kakun tein silti. Ei ollut kovin vaikea arvata millaisen kakun päivänsankari halusi. Jos lahjatoivelistalla on tällaisia joka tytön tyypillisiä lahjoja, kuten Messi-kirja ja FC Barcelonan pelipaita, niin ehkä se Barcelona-kakkukin kuuluu teemaan. Kakun täytteeksi tuli tytön toiveiden mukaisesti mansikkaa ja kinuskia.

En tiedä mikä paha karma mua vainoaa, mutta tämän kakun kanssa kaikki vastusti. Logon tein jo aiemmin, että se ehtisi kuivua ja sain sen väritettyä elintarviketusseilla. Logosta tuli epäsymmetrinen ja värityskin meni pieleen. En huomannut ajoissa, ettei ristin ympärillä tai punaisten ja keltaisten viivojen ympärillä ole mustia reunaviivoja. Olisin halunnut tehdä uuden koristeen, mutta  tyttö kielsi. Kakku oli tarkoitus täyttää jo eilen, mutta ilta menikin tytön kanssa ensiavussa, enkä sieltä päästyäni enää jaksanut kakun kanssa askarrella. Täytin kakun aamulla ja onnistuin leikkaamaan pohjan todella epätasaisesti. Alin pohjalevy on valtavan paksu, kaksi seuraavaa liian ohuita. Alinta levyä en muistanut kostuttaa ollenkaan. Koska täyte ei ehtinyt kunnolla hyytyä, oli kakun käsittely melko hankalaa. Sokerimassaa kauliessa onnistuin hajoittamaan kaulimeni ja lopulta levy halkaili parista kohtaa, kun sain sen kakun päälle. Reunapursotukset eivät aluksi pysyneet paikoillaan ja värikin on liian tumma. Lisäksi onnistuin sotkemaan kakkupaperin tummalla kermalla. Keltaiset pursotukset ovat yhtä vinksallaan kuin pursottajakin. Mutta kun kakku kelpaa tytölleni, ei muulla ole väliä.




FC Barcelona-kakku mansikka-kinuskitäytteellä
(10-12ann.)

Pohja:
4 kananmunaa
1,5dl sokeria
1,5dl vehnäjauhoja
0,5dl perunajauhoja
0,5tl leivinjauhetta
Kostutus:
vedellä laimennettua sitruunamehua
Täyte:
2dl kinuskikastiketta
2dl vispikermaa
1tlk(250g) maitorahkaa
250g pakastemansikoita
1-1,5dl sokeria
6 liivatelehteä
tilkka vettä
Päälle:
200g laivaston sinistä sokerimassaa
5dl Flora vispiä
lilaa elintarvikeväriä
keltaista elintarvikeväriä
sokeria
vaniljakreemijauhetta
muutama hopeakuula
elintarvikeväreillä sokerimassalevylle
piirretty FC Barcelonan logo

   Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää siivilän läpi vaahtoon. Sekoita taikina tasaiseksi varovasti nostellen. Kaada taikina huolellisesti voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan (halkaisija 20 cm) ja paista kakkupohjaa uunin alatasossa noin 30 minuuttia. Kumoa kakku vasta hieman jäähtyneenä.
  Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan. Valmista mansikkatäyte vatkaamalla kerma löysäksi vaahdoksi. Lisää joukkoon rahka ja sulatetut, valutet mansikat. Vatkaa vielä hetki. Osa mansikoista saa jäädä paloiksi. Mausta seos maun mukaan sokerilla. Anna liivatelehtien liota kylmässä vedessä muutama minuutti. Puserra vesi pois ja liuota kuumenettuun vesitilkkaan. Lisää aavistuksen jäähtynyt liivateseos ohuena nauhana täytteen joukkoon samalla hyvin vatkaten. 
  Kostuta alin kakkulevy ja levitä sille puolet kinuskikastikkeesta. Levitä päälle mansikkatäytettä. Nosta toinen levy päälle, kostuta ja täytä. Nosta vielä kansi päälle ja kostuta kevyesti. Kääri kakku kelmuun ja anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään. 
  Poista kelmut ja nosta kakku alustalle. Jos mansikkatäytettä jäi, tilkitse sillä mahdolliset reunan epätasaisuudet. Voit käyttää ylijääneen mansikkatäytteen myös sokerimassalevyn alle. Kauli sokerimassasta sopivan kokoinen levy ja nosta se kakun päälle. Leikkaa saksilla ylimääräiset massat reunoilta pois. Nosta koriste kakun keskelle. 
  Vatkaa kerma vaahdoksi kahdessa eri kulhossa siten, että ensin vatkaat 3 desiä kermaa reunoja varten. Lisää lila elintarvikeväri vatkauksen alussa, jotta saat halutun värisen kerman. Jos käytät vaniljakreemijauhetta, lisää se vatkauksen loppupuolella. Mausta maun mukaan sokerilla. Vatkaa loppu 2 desiä kermaa, värjää se keltaiseksi. Pursota haluamallasi tavalla.

10 kommenttia:

  1. Välitähän suuren suuret onnittelut päivänsankarille!!! <3
    Ja kyllä kaunis on kakku, kaikista kommelluksista huolimatta! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Onnittelut välitetty. :) Se pieni perfektionisti mun päässäni ei vaan oo koskaan täysin tyytyväinen.

      Poista
  2. Oikein paljon onnea nuorelle neidille ja koko perheelle <3
    Kakun ulkonäöstä ei uskoisi kommelluksia sattuneet, kaunis kakku :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Peggy! Välitän onnittelut heti huomenissa. :)

      Poista
  3. Joskus on noita kakkuja jotka alusta asti vastustavat jokikisessä kohdassa, se kyllä kakuntekijänä aina harmittaa suuresti! Mutta ei tästä kakusta kyllä näe että ongelmia olisi ollutkaan, joten ole ylpeä tuotoksestasi, niin varmasti on ollut tyttäresikin!
    Onnea päivänsankarille minultakin. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, välitän onnittelut :)

      Ehkä sitä on sitten vaan liian kriittinen omia leipomuksia kohtaan, jos ja kun lopputulos ei ole täysin sellainen kuin haluaisi. Ja sekin vaikuttanee, kun tietää ne kaikki matkan varrella tulleet ongelmat. Mutta kyllä tyttö tykkäsi kakusta ja sehän se tärkein juttu on :)

      Poista
  4. Eiku täähän on just hyvä! Logokin super! Ja joskus vaan kaikki menee pieleen!! :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :D Toivotaan silti, että huomisten kakkujen kanssa menee vähän paremmin!

      Poista
  5. Siis niin hieno !!!

    VastaaPoista