28. huhtikuuta 2014

La-la-la-la-lasagna - tuhti broilerilasagne

Nyt on sitten Astan kilvet palautettu ja vielä täytyisi pyytää jotain romukauppiasta hakemaan raato pois meidän pihasta. Koko viikonloppu on mennyt autoilmoituksia selaillen ja ukko on muutamaa autoa käynyt katsomassa. Yleensä oon ollut intopiukeana tukkimassa itseni mukaan autoja koeajamaan, mutta nyt ei kiinnosta yhtään. Jos tuo mulle jonkun romun löytää, jolla edes jotenkin pääsee paikasta toiseen, niin se riittää. Toki mulla on usein autoissa melkoisia ulottuvuusongelmia, kun tällainen pätkä olen. Joissakin merkeissä ja malleissa on turha haaveilla painavansa kaasua tahi jarrua, kun penkin säädöistä huolimatta kenkien ja polkimien väliin jää useampi sentti väliä. Jos joku keksisi sellaisen ajatuksen voimalla kulkevan auton, niin hyvä. Halpakin auto saisi olla, sillä mua ei oo oikein koskaan innostanut laittaa rahojani kiinni autoihin. 

Tällä viikolla on melkoisesti ohjelmaa, joten viikon ruoat ovat melko yksinkertaisia. Tänään tehdyn broilerilasagnen ohjeen löysin ikivanhaan ruutuvihkooni raapustettuna, mutta mistä sen sinne olen kopsannut, en osaa sanoa. Broilerikastike itsessään oli hurjan hyvää, joten sitä olisi kyllä voinut syödä sellaisenaan pastan tai riisin kera. Lasagneen laitettuna maku hieman latistui. Kyllä tämä silti hyvää oli, joskin jatkossa voisi laittaa hieman chiliä mukaan.




Broilerilasagne

lasagnelevyjä
Broilerikastike:
1pkt(n.1kg) broilerin rintaleikkeitä
tilkka öljyä
2 sipulia
1tlk(n.300-400g) herkkusieniä
3 valkosipulinkynttä
1tlk(70g) tomaattipyreetä
4dl herkkusienitölkin lientä + vettä
1tl suolaa
ripaus mustapippuria
timjamia
oreganoa
Valkokastike:
50g voita
0,75dl vehnäjauhoja
1l maitoa
suolaa
musta- tai viherpippuria
150-200g juustoraastetta

  Irrota broilerin rintaleikkeistä luut ja nahka. Leikkaa lihat pieniksi kuutioiksi. Ruskista lihapalat, hienonnetut sipulit ja viipaloidut herkkusienet kevyesti tilkassa öljyä. 
  Lisää joukkoon puserretut valkosipulinkynnet ja tomaattipyree. Anna kuumentua hetken. Lisää herkkusienitölkin liemi, vesi ja mausteet. Anna kastikkeen kiehua hiljalleen noin 20 minuuttia.
  Valmista valkokastike. Sulata voi, lisää joukkoon vehnäjauhot ja anna kiehahtaa. Lisää maito vähitellen koko ajan sekoitellen. Mausta kastike ja sekoita joukkoon juustoraastetta. Jätä pieni osa juustosta pinnalle ripoteltavaksi.
  Voitele laakea vuoka. Levitä vuoan pohjalle kolmannes broilerikastikkeesta ja neljännes valkokastikkeesta. Levitä päälle lasagnelevyt vieri viereen. Tee vielä kaksi kerrosta samoin. Päällimmäiseksi jää lasagnelevyt ja niiden päälle kaadettu loppu valkokastike. Levitä juustoraaste lasagnen pinnalle.
  Kypsennä lasagnea 175-asteisessa uunissa 40-45 minuuttia. Anna vetäytyä noin 10 minuuttia uunista ottamisen jälkeen.

2 kommenttia:

  1. Toivottavasti saat jonkun kulkupelin, jossa on neljä pyörää ja katto pään päällä ja pääset sen kanssa paikasta A paikkaan B, se riittää! Meillä Isäntä ei ole ollut koskaanmikään hirveä pastafani. Nyt syö jo kaikennäköisiä pastaruokia, mutta väittää vielä ettei pidä lasagnesta. Mä tykkään kyllä tosi paljon, tuo sun lasses näyttää tosi herkulliselta. Pitäis varmaan vaan ottaa härkää sarvista ja tehdä sitä lasagnea nurinoista huolimatta, jos se ukko vaikka lämpiäis sille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, se neljä pyörää ja katto piisais vallan mainiosti. Näin miehen iltavuoroviikoilla auto olisi tarpeen, kun täytyy tyttöä viedä treeneihin. Treenit on sen verran kaukana ja myöhään, ettei millään viitsi laittaa likkaa polkemaan matkaa pyörällä. Eri asia, jos olisivat aikaisemmin. Mutta eiköhän me joku menopeli löydetä ja siihen saakka mummat saa hoitaa kuskaamisen.

      Meillä tyttö ei voi sietää lasagnea, mutta syy ei oo pastan vaan valkokastikkeen. Tätä kuitenkin suostui syömään ainakin vähäsen. Toivottavasti saat sen ukkos pään kääntymään :)

      Poista