2. huhtikuuta 2014

Taste of orange - mokkaiset appelsiinileivokset

Vielä yksi juttu muksujen synttäreistä, koittakaa kestää. Juhlapöydästä löytyi kaikkien muiden herkkujen lisäksi pikkuruisia mokkaisia appelsiinileivoksia, jotka epäilyistä huolimatta osoittautuivat aivan syömäkelpoisiksi. Nyt juhlien jälkeen olen popsinut niitä hyvällä ruokahalulla kahvin kera. Ihan putkeen näiden valmistaminen ei mennyt, sillä päälle tullut tomusokerikuorrute suli jostain syystä. Ensin se jähmettyi kuten pitikin, mutta tarjolle asetettaessa päällinen oli aivan nestemäistä. Se ei kuitenkaan makua haitannut. Ohjeen alkuperää en muista, enkä löytänyt, vaikka kuinka yritin etsiä. Leivokset paistoin 27*23cm kokoisessa vuoassa ja tarjosin hyvin pieniksi kuutioiksi leikattuna.




Mokkaiset appelsiinileivokset 
(15 isohkoa tai monta pientä leivosta)

Pohja:
1,5dl fariinisokeria
100g voita
2 kananmunaa
3,5dl vehnäjauhoja
1tl soodaa
2rkl vahvaa kahvijuomaa
Väliin:
3dl ranskankermaa
1dl sokeria
3rkl vahvaa kahvijuomaa
1 appelsiinin raastettu kuori
1 kananmuna
Kuorrutus:
2dl tomusokeria
vajaa 2rkl appelsiinimehua
1tl appelsiinin raastettua kuorta

  Vaahdota rasva ja sokeri. Vatkaa sekaan kananmunat. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan. Sekoita joukkoon kahvi ja kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun reunalliseen uunivuokaan. Paista pohjaa 175 asteessa noin 10 minuuttia.
  Sekoita keskenään ranskankerma, sokeri, kahvi, appelsiinin kuori ja kananmuna. Kaada seos varovasti pohjan päälle. Kypsennä leivosta edelleen 20-25 minuuttia, kunnes taikina on kypsää.
  Valmista kuorrute yhdistämällä tomusokeri, mehu ja appelsiinin kuori. Levitä kuorrute jäähtyneen leivoksen päälle ja leikkaa torttu leivospaloiksi. Halutessasi voit ripottella nonparelleja koristeeksi.

2 kommenttia:

  1. Tää oliki mielenkiintoinen ohje, täytyy pistää korvan taakse. Ei aina niitä perusmokkapaloja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, vähän jotain muuta niihin perinteisiin verrattuna. Ja värinsä puolesta sopisivat oikein hyvin pääsiäispöytään. :)

      Poista