13. toukokuuta 2016

Mokkapalamuffinsseja ravintolapäiväkutsun kera!

Tämä viikko on ollut kyllä niin täynnä touhua ja tohinaa, ettei koneella ole montaa hetkeä ehtinyt istahtaa. Suuri osa ajasta on mennyt muksujen asioita setviessä ja hoitaessa, mutta onneksi on muutama tovi jäänyt omiin juttuihinkin. Vaikkei siltä välillä tuntunutkaan... Ja mihin se aika sitten meni? No, ravintolapäivän suunnitteluun, yleiseen panikoimiseen ja ihmettelyyn, että mitäs sitä on tullut tehtyä. :) Alla kutsua ravintolapäivään! Toivottavasti mahdollisimman moni pääsee mukaan!




Lämpimästi tervetuloa Kääpiölinnan Köökki Pop up!-kahvilaan! 

Kääpiölinnan löytää lauantaina 21.5 klo 13.00-16.00 Seinäjoelta Päivölän Citymarketin kauppakäytävältä. Tarjolla on pääasiassa makeita herkkuja sekä ehkä jotain pientä suolaista. Menu alkaa hiljalleen olla suunniteltuna, mutta palataan siihen myöhemmin. Pöydästä löytyy ainakin donitseja sekä näitä Pullahiiren ohjeella leivottuja ihania mokkapalamuffinsseja. Kääpiölinnan Köökki Pop up! -kahvilan infoa voi seurata Facebookissa, mutta kyllä tännekin laitan vielä tarkempaa tietoa aiheesta.




Hassua muuten, miten muille leipoessa iskee aina epävarmuus omia taitoja kohtaan. On aivan pakko koemaistattaa leipomuksia ensin kotoväellä sekä niillä raasuilla, jotka sattuvat meille leipomisvimman iskiessä eksymään. Vasta sitten tohtii tehdä uuden satsin vieraille tarjottavaksi. Onneksi nämä muffinssit saivat armollisen raadin hyväksynnän.


Mokkapalamuffinssit

3 kananmunaa
2 ½  dl sokeria
4 ½ dl vehnäjauhoja
½  dl tummaa kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
2 tl vanijasokeria
1 ½ dl kuumaa vettä
150 g voita
Kuorrutus:
250 g voita
4 ½ dl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria
3 rkl kaakaojauhetta
½ dl vahvaa kahvia
nonparelleja

  Vatkaa kananmunat ja sokeri keskenään. Sulata voi ja nosta sivuun jäähtymään. Kiehauta vesi. Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään. Lisää muna-sokerivaahdon joukkoon kuivat aineet ja kuuma vesi vuorotellen muutamassa erässä. Lisää lopuksi joukkoon sulatettu, hieman jäähtynyt voi. Jaa taikina noin 20 muffinssivuokaan. 
  Paista muffinsseja 200 asteessa noin 15 minuuttia tai kunnes ovat kypsiä. Voit tarkistaa muffinssien kypsyyden cocktailtikulla. Jos muffinssiin työnnettyyn tikkuun ei tartu märkää taikinaa, muffinssit ovat kypsiä. Anna muffinssien jäähtyä ennen kuorrutteen valmistamista.
  Kuorrutus: Vatkaa huoneenlämpöinen voi pehmeäksi. Lisää joukkoon kaikki kuivat aineet. Vatkaa kunnolla sekaisin esimerkiksi lapavatkaimella. Lisää lopuksi lämmin kahvi joukkoon pienissä erissä. Vatkaa seosta voimakkaasti hetken aikaa. Nostele kuorrutemassa pursotuspussiin, jossa on haluttu tylla. Itse käytin tähtityllaa. Pursota tai kuorrute muffinssien päälle.  Koristele nonparelleilla. 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti