4. toukokuuta 2016

Perusasioiden äärellä - helppo, kotoinen makkarakastike

Tuossa jokin aika sitten ihastelin ihmisten rohkeutta toteuttaa unelmiaan. Liekö sitten noiden tuumailujen ansiota, vai mistä lie johtuu, sillä myös minä päätin toteuttaa unelmani ja osallistua ensimmäistä kertaa ravintolapäivään! Tämä on ollut haaveissa jo useamman vuoden, mutta aina se on sitten jäänyt. Nyt kun sopiva paikkakin löytyi, niin tästä unelmasta tulee vihdoin totta. Tarjolla on sitä mitä osaan parhaiten tehdä, eli leivonnaisia. Pääasiassa makeaa, mutta ehkä jotain suolaistakin, jos keksin hyviä ideoita. Kunhan saan suunnitelmat tarkennettua, niin kertoilen sitten lisää! Mutta aika täpinöissäni olen! Tyttö onneksi suostui auttamaan, joten saa auttaa leipomisessa ja olla sitten myymässäkin. Eli aivan yksin ei tästä tarvi selviytyä.

Vapun jälkeen ei kummoisia ruokia ole tullut tehtyä, mutta eipä kaiken tarvitse gurmeeta ollakaan. Tänään herkuteltiin niinkin yksinkertaisella ja tavallisella ruoalla kuin makkarakastike. Oikeastaan tästä piti tulla makkarastroganoff, mutta viime hetkellä muistin, ettei tuo perheen pienin piittaa maustekurkuista. Niinpä pilkoin ne tarjolle erikseen. Kastikkeen tein käristemakkarasta, kun sitä viime viikon synttäreiden emäntä meille ystävällisesti lahjoitti, mutta aivan hyvin tähän voi käyttää mitä tahansa makkaraa. Koska välillä on kiva palata näiden perusasioiden ääreen, niin laitetaanpas tämäkin ohje jakoon.




Makkarakastike tai makkarastroganoff

5 käristemakkaraa 
(tai n. 400 g muuta makkaraa)
1 iso sipuli
tilkka öljyä
2 rkl vehnäjauhoja
2 rkl margariinia
4 dl vettä
1 prk (70g) tomaattipyreetä
1 dl ruokakermaa
½-1 tl suolaa
mustapippuria
1 maustekurkku

  Poista makkaroista kuoret halutessasi ja viipaloi makkarat. Hienonna sipulit. Ruskista makkaraviipaleet kevyesti tilkassa öljyä. Lisää sipulisilppu ja anna kuullottua hetki. Nosta makkara-sipuliseos lautaselle odottamaan. 
  Sulata pannulla margariini ja lisää jauhot. Sekoittele ja anna jauhoseoksen ruskistua aavistuksen. Lisää vesi vähän kerrallaan ja sekoita tasaiseksi kastikkeeksi. Jos kastikkeeseen jää jauhoklimppejä, saa ne hyvin pois vaikka kierrevatkaimella. Lisää tomaattipyree. Kuumenna kastike ja anna kiehua hiljalleen 10-15minuuttia. Sekoittele välillä.
  Lisää makkarat kastikkeeseen. Mausta maun mukaan suolalla ja pippurilla. Lisää joukkoon kerma sekä kuutioitu maustekurkku halutessasi. Kurkkukuutiot voi tarjota myös erikseen. Kuumenna. Tarjoa perunoiden tai perunamuusin ja raikkaan salaatin kera.




Tyttö kun ei makkarasta piittaa, tein hälle kesäkurpitsavuokaa anopin ohjeen mukaan. Pastakastikkeeksi valikoitui tällä kertaa chilinen Arrabbiata-kastike ja raejuusto vaihtui salaattijuustokuutioihin. Juustokuutioita laitoin vajaa 100 grammaa. Salaattijuusto ja kesäkurpitsa on kyllä loistava parivaljakko. 

2 kommenttia:

  1. Ihanaa Anu että lähdit toteuttamaan yhtä unelmaasi!!! ♥ Rohkea veto.
    Itsekin tahtoisin joskus tuohon osallistua. Meillä olisi paikkakin valmiina, kun navetan yliselle saisi hyvin laitettua pöytiä ja tuoleja. Tosin en tiedä kuinka innokkaasti ihmiset tänne maalle tulisivat, mutta kyllä sitä joskus pitää testata. Täytyy vaan ajoistaan laittaa viidakkorumpu pyörimään, että tapahtumaan aion osallistua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Teillä olisi kyllä loistava paikka ravintolalle! Ja varmasti sitä väkeä tulisi, kun ajoissa mainostaisi. Mä ainakin tuun, jos vaan jotenkin pääsen. :) Saisin vihdoinkin maistella kaikkia sun tekemiä herkkuja.

      Poista