30. elokuuta 2016

Helppo nuudelipannu broilerin kera

Sen jälkeen kun minä paranin sitkeästä flunssasta ja keuhkoputkentulehduksesta, on ollut tytön vuoro sairastaa. Reppana on ollut kipeänä reilun viikon ja eilen oli jo pakko käydä lääkärissä tarkistuttamassa, ettei ole samaa tautia kuin mulla. Mutta virushan tuolla tytöllä oli, eli ei auta kuin huilata ja toivoa pikaista parenemista. Neidin syömiset ovat olleet aika vähäiset, kun mikään ei tunnu maistuvan. Koska tyttö tykkää nuudeleista, syö satunnaisesti broileria ja kelpuuttaa lähes kaikki kasvikset, tein sitten häntä ajatellen simppeliä kana-nuudelipannua. Kun päälle lorautti vielä reilusti sambalia, sai lapsen syömään edes jotain. 




Ruoka on melko vaivaton ja valmistuu nopeasti. Onhan tämä vähän tällainen mössö, mutta maukasta silti. Idea ruokaan tuli Pasta ja muut Italian herkut-kirjasta, mutta tein ruoan vähän toisin.

Kana-nuudelipannu

250-300 g nuudeleita
3 broilerin fileepihviä
öljyä
1 tlk (500g) kookosmaitoa
3-4 dl vettä
1 kanaliemikuutio
1-2 rkl mietoa currytahnaa
chiliä maun mukaan
1 pss wok-vihanneksia
1 rkl ruokokidesokeria
1 tl suolaa
Tarjoiluun:
sambal oelekia

  Ruskista broilerin fileepihvit öljyssä kuumalla pannulla. Tässä vaiheessa niiden ei tarvitse kypsyä kokonaan. Nosta lautaselle odottamaan.
  Kaada kookosmaito pannulle, lisää liemikuutio, currytahna ja chiliä maun mukaan. Anna kiehua miedolla lämmöllä viitisen minuuttia. 
  Leikkaa broilerit sopiviksi suupaloiksi. Lisää vesi, broilerit, sokeri ja wok-vihannekset pannulle ja kypsennä viitisen minuuttia. Lisää paloitellut nuudelit. Kuumenna ja anna kiehua vielä viitisen minuuttia, kunnes nuudelit ja broilerit ovat kypsiä. Lisää tarvittaessa hieman vettä. Mausta maun mukaan suolalla. Tarjoa sambal oelekin kera.


2 kommenttia:

  1. Se tauti nyt kiusaa teitä siellä.... :( Ei kiva.
    Paranemisia E:lle!! ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinhän tuo tekee. :( Jykä on ainut, joka on ainakin vielä pysynyt terveenä.

      Poista