15. elokuuta 2016

Tomaattinen broileripiirakka ♥

Terveisiä sairastuvalta! Pitkänsitkeän yskän jälkeen päätin hommata itselleni keuhkoputkentulehduksen, jonka kanssa oon saanut hypätä päivystyksessä. Meinaa happi olla vähän lujassa ja kunto heikko, mutta kyllä tämä tästä taas iloksi muuttuu. Perjantaina sain tekaistua broileripiirakan, mutta siinä vaiheessa kun yritin napsia leipomuksesta kuvia, oli pakko luovuttaa ja lähteä päivystykseen hengittelemään tehokkaampia lääkkeitä. Lennosta löin kameran tytön käteen eli kuvat ovat tällä kertaa neidin käsialaa. 

Viikonloppu meni jo vähän paremmissa fiiliksissä, kunnes tänään aamuyöllä kuume huiteli taas pilvissä ja tuskissaan valittavat keuhkon rääteet kaipasivat tujumpia lääkkeitä. Nyt oon onneksi taas kotona. Ei ne mua olisi päästäneet, mutta sanoin, että tyttö pitää musta huolta ja menen sitten takaisin, jos oikein heikoksi olon vetää. 

Tässä kuitenkin pikaisesti piirakkaohjetta, jos joku tahtoo kokeilla. Minä en tätä ole maistanut, mutta mikäli miestä ja tyttöä uskoi, niin hyvää oli.




Broileripiirakka

Pohja:
150 g voita
ripaus suolaa
3 dl vehnäjauhoja
½ dl vettä
Täyte:
450 g maustamattomia broilerin fileesuikaleita
öljyä
suolaa
paprikajauhetta
2 valkosipulinkynttä
5-6 aurinkokuivattua tomaattia
koirallinen tuoretta basilikaa
salaattijuustokuutioita
2 dl ruokakermaa
1dl maitoa
3 kananmunaa
150 g juustoraastetta
pippurisekoitusta

  Nypi voi, suola ja jauhot ryynimäiseksi seokseksi. Lisää vesi joukkoon nopeasti sekoittaen. Painele taikina piirasvuoan pohjalle ja reunoille. Nosta vuoka jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.
  Ruskista broilerisuikaleet öljyssä pannulla. Mausta maun mukaan suolalla, paprikajauheella ja lisää joukkoon hienonnettu valkosipuli. Levitä broilerisuikaleet pohjan päälle. Heittele päälle hienonnettu basilika, silputut tomaatit sekä maun mukaan salaattijuustokuutioita.
  Sekoita kerma, maito, munat ja juustoraaste keskenään. Mausta seos pippurisekoituksella. Kaada liemi vuokaan.
  Paista piirakkaa 200 asteessa uunin alimmalla tasolla 30-40 minuuttia, tai kunnes pinta on hyytynyt ja on kauniin ruskea.



Nyt on pakko mennä huilailemaan. Palailen taas, kunhan kunto antaa myöten ja pääsen taas patojen ja kattiloiden ääreen. :) 

2 kommenttia:

  1. No huh.... Nyt HETI sieltä koneen (ja hellan) ääreltä huilailemaan!!! ♥ Ei ole leikkimistä noilla asioilla.
    Mulla on ollut täällä vähän samaa fiilistä, ilman kuumetta ja diagnosoitua keuhkoputkentulehdusta. Pari viikkoa olen tuskaillut kun on ollut vaikea hengittää. Joutuu oikein keskittymään hengen vetämiseen ja välillä vaan on tunne että vaikka kuinka yritän vetää henkeä niin happi ei vaan kulje niinkuin pitäisi. Ja mikä kamalinta, kun kävelee vähän reippaammin, niin henki lakkaa kulkemasta kokonaan. Jos tämä ei nyt mene muutamaan päivään ohi,niin pakko varmaan itsekin mennä lääkärin vastaanotolle.....

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt oon kyllä huilaillut ihan kiltisti ja jättänyt kaikki askareet muille. Eilen jouduin kolmannen kerran päivystykseen, kun kuume nousi taas yhden kuumeettoman päivän jälkeen ja olin jo niin raato, etten ymmärtänyt tästä maailmasta oikein mitään. Nesteyttivät kunnolla tipan kautta ja sain antibioottikuurin. Ei olo vieläkään häävi ole, mutta josko tästä nyt menisi parempaan suuntaan.

      Kannattaa kyllä ehdottomasti käydä lääkärissä noiden hengitysoireiden kanssa! Eivät ole kivoja ja parempi, että saa heti aisoihin, ettei pääse pahemmaksi. ♥

      Poista