21. elokuuta 2016

Vanha nainen hunningolla. ♥

On aika ihana tunne, kun syntymäpäivän aamuna herätessä tajuaa miten onnellinen sitä onkaan. Ja kiitollinen niistä ihmisistä, jotka elämääni kuuluvat. Tänään täytän 40 vuotta ja pakko myöntää, että tämä on oikeastaan aika hyvä ikä. Vaikken keski-ikäisen muottiin aivan täysin istukaan, niin en mä kyllä parikymppinenkään haluaisi olla. Silloin jäisin paitsi siitä viisaudesta ja niistä kokemuksista, joita välillä niin kivikkoinen taival on mukanaan tuonut. En minä aina ole toiminut oikein tai nätisti, mutta en mä silti vaihtaisi yhtään kokemusta pois. Niiden ansiosta tai niiden takia olen sitä mitä olen ja olen onnellinen. 

Tarkoitus oli juhlistaa ikääntymistä isomminkin, mutta koko kesän jatkunut tunteiden vuoristorata sai suunnitelmat muuttuman. Tämä kesä on tuonut mukanaan paljon iloa, mutta myös suunnatonta surua, pelkoa ja epätietoisuutta. Eikä jatkuva sairastelu ole tilannetta ainakaan helpottanut. Siksi päädyin kutsumaan juhliin vain ne tärkeimmät ihmiset. Toki äidin ja monen muunkin tärkeimpien joukkoon kuuluvan olisi voinut mukaan pyytää, mutta nyt mentiin juhlat läpi ihan pienellä porukalla. Parin viikon kylmyyden jälkeen sää helli meitä ja iltaa istuttiinkin pihalla kynttilöiden loisteessa oluita, siidereitä ja liköörejä nauttien ja höpöttäen milloin mistäkin. Ilta oli kaikin puolin onnistunut! Kiitos teille, jotka paikalle saavuitte ja teitte juhlastani täydellisen. ♥ 

Tärkeiden ihmisten seuran lisäksi mua on hemmoteltu mahtavilla lahjoilla. Viime lauantaina pääsin ikiaikaisen tyttöporukan kanssa Seinäjoen kesäteatteriin Autiotalossa-näytelmää seuraamaan. Päälle lasillinen paikallisessa pikkukuppilassa kruunasi tuon vapaaillan. Tämän lisäksi olen saanut paljon kukkia, sponssausta uutta tatuointia varten, yhden Reijo Mäen kirjan, Muumi-kannun, miehen ystävän cd:n ja vielä lahjakortin EMP:lle - jokaisen keski-ikäisen naisen ykkösvaatekauppaan :D. Aivan loistavaa, etten sanoisi! Mutta materiaa tärkeämpää on kuitenkin ne ihmiset, jotka ovat mua muistaneet.





Koska juhlia edeltävä viikko meni tosiaan sairastellessa, en kauheasti jaksanut miettiä tarjottavia. Kakun toki tein, mutta muuten mentiin nyhtöpossun, valmiiden hodarisämpylöiden, tacoveneiden ja kasvisten voimin. Niin, no tein mä toki coleslaw'n ja marinoitua punasipulia hodareiden kaveriksi. Punasipulin ohjeen löysin Maku-lehden sivuilta.

Kakusta en ohjetta ala kirjoittelemaan, mutta kerrottakoon siitä sen verran, että ylemmässä osassa on tumma pohja, alemmassa vaalea. Täytteenä on mascarponevaahto vadelmien kera sekä suklaamoussea. Kaulin kakun päälle tulleen massan leivinpaperin päällä, jolloin pinta näytti samalta kuin muutamassa vanhassa nahkarotsissanikin. Siis juuri sopivasti ruttuinen. ♥ 





Coleslaw

vajaa 1kg kaalta
2 porkkanaa
1 pieni sipuli
Kastike:
200 g ranskankermaa
suolaa
mustapippuria
chilijauhetta
2 tl sitruunamehua
1 tl hunajaa

  Leikkaa kaali ja porkkanat ohuiksi suikaleiksi. Hienonna sipuli. Ripauta kaalin joukkoon hieman suolaa ja anna maustua hetki. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja lisää salaatin joukkoon. Anna maustua jääkaapissa ainakin parisen tuntia ennen tarjoilua.





Marinoitu punasipuli

2 punasipulia
Marinadi:
1 dl rypsiöljyä
1 dl punaviinietikkaa
3/4 dl sokeria
1/2-1 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria

  Kuori sipulit, ja leikkaa ne ohuiksi renkaiksi. Lado sipulit marinadin ainesten kanssa astiaan. Peitä tuorekelmulla ja pane jääkaappiin.
  Anna punasipulien marinoitua muutaman tunnin ajan tai seuraavaan päivään.





9 kommenttia:

  1. Myöhästyneet onnittelut uudesta vuosikymmenestä =) Tarjottavat näyttävät ja kuulostavat herkullisilta =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja tämä vuosikymmen on loistavaa aikaa. Itselleni viimeiset vuodet tarjonneet paljon elämyksiä ja kokemuksia mitä ei ole aiemmin voinut tehdä kun lapset pieniä =)

      Poista
    2. Kiitos Wiivuska! ♥ Innolla odotan, mitä tämä vuosikymmen tuo tullessaan. Meillä poika on vielä aika pieni, vasta viisi, mutta varmasti hänenkin kanssaan elämä helpottaa lähivuosina. Etenkin sitten, kun aloittaa koulutaipaleensa.

      Poista
  2. Mahdottomasti onnea Anu! ♥ Ihania herkkuja teillä on ollut!

    VastaaPoista
  3. Suuren suuret onnittelut ihanainen Anu ♥
    Tuo kakku on jotenkin niin sua ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ystäväiseni! ♥ Kakusta ei tullut ihan sellainen kuin aluksi ajattelin, mutta kerrankin oon sen ulkonäköön tyytyväinen. :)

      Poista