15. helmikuuta 2017

Gluteeniton appelsiinikääretorttu ♥

Mua aivan hävettää, miten huonolla hoidolla blogi on viime aikoina ollut. Kakkujuttuja nyt tulee kirjoiteltua aina silloin tällöin, mutta muuta en ole oikein saanut aikaan. Kokkailun riemu katosi joskus viime vuoden puolella, eikä tuo pirulainen ole vieläkään suvainnut saapua takaisin. Kyllähän mä toki perheelle ruokaa laitan päivittäin, mutta aina niistä puuttuu se jokin, jonka takia viitsisi kaivaa kameran esiin tai kirjoittaa ainekset muistiin.

Omalle sakille leipominenkin on nykyään oleellisesti vähäisempää, kun ei viitsi tuolle diabeetikko-muksulle määrättömiä määriä sokeria syöttää. Etenkin, kun sokerit seilaa flunssan jäljiltä taas miten sattuu. Eikä se ylenpalttinen herkkujen puputtaminen tee hyvää meistä kellekään. Eilen kuitenkin innostuin pyöräyttämään kääretortun, jotta sain hävitettyä viikonlopun kakuista jääneet kermat ja tuorejuuston loput. Tulipa samalla korkattua hyvä tovi sitten heräteostoksena hankitty appelsiinimarmeladipurkkikin. 

Kääretorttupohjan tein pelkästään perunajauhoista, jolloin pohjasta tulee ihanan pehmeä. Vähän tuo pääsi repeilemään, mutta eipä se makuun vaikuta. Pohjalevyn kumosin kookoshiutaleilla ja sokerilla kuorrutetulle leivinpaperille. Kookoshiutaleet toi tähän torttuun oman kivan lisänsä. 




Vaniljainen appelsiinikääretorttu

Pohja:
1½ dl sokeria
4 munaa
1½ dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
Täyte:
1½-2 dl appelsiinimarmeladia
3 dl vispikermaa
100 g vaniljatuorejuustoa
1 rkl tomusokeria
1 rkl vaniljakreemijauhetta
Leivinpaperille:
kookoshiutaleita
sokeria 

  Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita perunajauhot ja leivinjauhe keskenään ja siivilöi munavaahtoon. Nostele taikina varovasti sekaisin.
  Levitä taikina uunipannulle leivinpaperin päälle. Paista 200 asteisessa uunissa 10–13 minuuttia. Laita leivinpaperi pöydälle ja ripottele päälle kookoshiutaleita ja sokeria. Kumoa torttulevy leivinpaperille ja poista paistopaperi heti.
  Vatkaa täytettä varten kerma löysäksi vaahdoksi. Lisää tuorejuusto, tomusokeri sekä vaniljakreemijauhe. Vatkaa vielä hetki. 
  Levitä jäähtyneelle torttulevylle ohut kerros appelsiinimarmeladia. Levitä kermaseos päälle. Kääri torttu napakaksi rullaksi leivinpaperin avulla. Kääri kelmuun ja anna tekeytyä hetki jääkaapissa.






7 kommenttia:

  1. Mikäs sen repeilyn aiheuttaakaan, liian kuuma uuni? Mulla repee aina!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä oon niin vähän perehtynyt kääretorttuihin, etten kyllä osaa sanoa mikä repeilyn aiheuttaa. Osaisko joku kertoa?

      Poista
  2. Voi, kiitos, herkullisesta ohjeesta! Aina välillä tekee mieli herkutella ja leipoa itse. Kääretorttu on aina ollut yks mun lemppareita, mutta jäänyt pois gluteenin takia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ole hyvä! ♥ Kääretorttu on yksi niistä leivonnaisista, jotka on mun mielestä paljon parempia ilman vehnäjauhoja. Rakenne ainakin on pehmeämpi. :)

      Poista
  3. Sulla on sit vähän sama kun mullakin tällä hetkellä - inspis ihan tyystin kateissa. Mulla on keittiön pöydän nurkassa iso kasa reseptejä mitä pitäis päivittää, mutta en tiedä päätyvätkö ne koskaan blogiin. Ehkä taas kun valoa alkaa olemaan vähän enemmän, niin jaksaa jotain kuvatakin, mutta jotenkin on ihan mitta täys niitä pikkasen rakeisia, pimeitä kuvia. Ehkä se tästä kun kevät koittaa.... :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo valon puute on kyllä yksi syy siihen, ettei huvita ruoista kirjoittaa. Siinä vaiheessa, kun ruoka on yleensä valmista, on jo niin hämärää, että on turha haaveilla kuvaavansa mitään. Toivottavasti molemmilla se inspis löytyy pian! ♥ Niin ja hyvää ystävänpäivää näin jälkikäteen. Piti laittaa sulle viestiä, mutta jotenkin mulla oli sellainen mörököllipäivä, etten saanut tartuttua puhelimeen. :D

      Poista
    2. Ihana kuulla etten ole ainoa jolla on mörököllipäiviä! :D Samoin, oikein hyvää ystävänpäivää! ♥ Samoin, olit kyllä ajatuksissa, mutta sehän tässä on just hienointa, että ei tarvitse välttämättä laittaa sitä viestiä, tietää että se toinen on kyllä siellä, ja ajatuksetkin kantavat perille ♥

      Poista