5. toukokuuta 2019

Kakkuja arkistojen kätköistä osa 1 - Kihlakakut ♥

Kovasti olen pohtinut, miten ihmeessä saisin nuo viime vuoden kakut blogiin saakka. Ei kai se auta muuta kuin mennä kuvakansio kerrallaan, julkaista julkaisematta jääneet ja yrittää muistella mitä missäkin kakussa oli. Enpä minä monestakaan ohjeita pysty antamaan, mutta josko niistä olisi iloa edes kuvien muodossa.

Viime vuoden alkupuolella sain tehdä kakut kihlajaisiin. Pari oli kyllä mennyt kihloihin jo edellisenä syksynä, mutta juhlia vietettiin suuremmin sitten alkuvuodesta. Pariskunnasta toinen toivoi suklaa-mansikkakakkua, toinen kinuskikakkua. Tein sitten molemmat. Lisäksi juhliin lähti pikkuinen mansikka-suklaakakku munattomalla pohjalla.



Massapäällysteinen kakku piti sisällään mansikka- ja suklaavaahdot. Massan alta löytyy voikreemi. Kakkupohja oli muistaakseni kahdeksan munan.


Kinuskikakku piti sisällään vaniljakiisselistä ja kermasta tehdyn vaahdon sekä kinuskikastikkeen. Päällä vielä kerros kinuskia ja reilusti kermaa.


Kovin paljoa enempää en pysty näistä kakuista enää kertomaan. Ei vaan muista, vaikka epämääräiset muistiinpanot tekovaiheelta löytyykin. Mun muistiinpanoista ei nimittäin ota kukaan selvää, en edes minä itse. Mutta nyt on hyvä fiilis, että sai edes muutaman viime vuoden kakuista taas pois pöytälaatikosta. Lisää tulee, kunhan taas ehdin koneen ääressä istumaan. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti