20. heinäkuuta 2019

Homer Simpson-kakku mansikka-valkosuklaatäytteellä ♥

Yksi viimeaikaisista kakuista, jonka ulkonäköön olen varsin tyytyväinen, oli erään 13-vuotta täyttävän pojan toiveiden mukaan tehty Homer-kakku. Simpsonit on kuulemma kovasti pojan mieleen, samoin donitsit, joten ei ollut vaikea keksiä juhliin sopivaa kakkua. 


Tässä viiden munan kakussa oli täytteenä mansikkarahka-valkosuklaatäytepari tuoreilla mansikoilla höystettynä. Siis sama täyte kuin aiemmin tehdyssä autokakussakin. Kakun päällä oli kermaa, maitosuklaasta tehty ganache sekä valmiita donitseja. Yritin kovasti etsiä kakun päälle vielä maissipalloja, mutta niitä ei tähän hätään löytynyt. Korvasin ne sitten muilla makeisilla. 

Homerin kuivuminen hieman jännitti, sillä näillä lämpimillä ja kosteilla keleillä sokerimassakoristeiden kuivuminen tuntuu kestävän ikuisuuden, eikä ole mitään takeita, että siltikään koristeet kovettuisi tarpeeksi. Onneksi tuo jässähti kuitenkin sen verran, että pysyi kasassa. Laitoin koristeen kakun kylkeen vasta ihan viime tipassa ja sivelin sen tautan varmuuden vuoksi vielä sulalla suklaalla. 


Mutta tällainen kakku siis tällä kertaa. Paljon onnea vielä päivänsankarille! ♥ Toivottavasti kakku oli mieluisa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti