19. heinäkuuta 2019

Rippikakut mansikka-suklaatäytteellä

Tänään lähti maailmalle toistaiseksi viimeinen kakku Kääpiölinnasta. Kyllä mä varmasti jossain vaiheessa palaan kakkujen pariin ja teen ainakin ne mitä olen syksylle ja ensi keväälle luvannut, mutta missä määrin muuten, sitä en vielä tiedä. Nyt ainakin vedän kunnolla henkeä ja unohdan vatkaimen toistaiseksi kaappiin. Mutta koska päivänsankari ei tänään lähtenyttä kakkua ole vielä nähnyt, en siitä kerro sen enempää.

Sen sijaan voisin esitellä pari rippikakkua viime kuulta. Näissä kahdeksan munan kakuissa oli täytteenä mansikkarahka-maitosuklaatäyte, päällä kermaa. Kakun saaja toivoi päälle sinisiä, metallihohtoisia ruusuja. Koska kakut haettiin juhlia edeltävänä iltana, sivelin ruusujen pohjat sulalla suklaalla ja alle laitoin vielä suklaarouhetta. Ristit pakkasin erilliseen rasiaan ja ne laitettiin päälle vasta juuri ennen tarjoilua.



Kuten kuvasta näkyy, ei sileäreunaisen kakun tasoittelu oikein onnistunut, sillä näiden kanssa tuli vähän kiire. Kuorruttamiselle olisi ollut koko päivä aikaa, mutta tottahan jätin homman ihan viime tippaan. Kakut oli valmiina kahta minuuttia ennen sovittua aikaa. Onneksi kakun tilaaja oli sen verran tuttu, että nämä kelpuutti. 



Kun kakkujutut jää toistaiseksi vähälle, yritän vihdoin panostaa vähän tähän blogiinkin. Stressiä en ota ja remontistakin on pakko selvitä ensin, mutta josko sitten pystyisi taas laittamaan jotain sellaista ruokaa, jonka kelpuuttaisi julkaistavaksi. Saas nähdä miten käy, ja osaanko laittaa vielä muutakin kuin lasagnea, jauhelihakeittoa ja makaronilaatikkoa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti