16. helmikuuta 2020

Pätkisvaahdolla täytetty lime ♥

Tämä koko alkuvuosi on ollut niin... hmm... hektistä, ettei ole tullut kyllä kokattua mitään ihmeellistä. Leiponut olen jonkin verran, joten tänäänkin on tarjota ainoastaan tarinaa kakuista. 

Kummityttöni täytti helmikuussa hurjat 12 vuotta ja sain tehdä neidin kaverisynttäreille kakun. Toiveena oli, että kakku näyttäisi limeltä ja maistuisi suklaalta. Voin kertoa, että hieman piti miettiä, miten tämän toteuttaa. 


Lopulta tein neljän munan kaakaokakkupohjan, jonka täytin suklaarouheella terästetyllä pätkisvaahdolla. Hyvin samantyylinen täyte löytyy aiemmin tehdystä Darwin-kakusta. Annoin kakun tekeytyä jääkaapissa yön yli ja ennen kuorruttamista leikkasin kakun oikeaan muotoon. Nostelin vielä irti leikattuja paloja kakun päälle, jotta sain kakkuun pyöreyttä. 


Kakun pintaan levittelin ensin kaksi kerrosta voikreemiä. Sen jälkeen laitoin ensin massalevyn kakun päätyyn ja toisen massalevyn kakun päälle. Elävyyttä limen pintaan sain tekemällä siihen pieniä painaumia ja värjäämällä paikoin vihreällä tomuvärillä. Parasta tässä kakussa oli se, ettei haitannut, vaikkei pinta ihan tasainen olisikaan. 

Ei tästä kakusta ihan sellainen tullut kuin ajattelin, mutta hyvin kuulemma kelpasi. 

Onnea vielä ihana sipsukainen! ♥


2 kommenttia: