2. helmikuuta 2020

Sitruunalta ja lakulta maistuva Megazonekakku ♥

Kakkujen leipominen laittaa hetkittäin mun pienet, harmaat aivosolut koville, mikä tietysti on vaan hyvä. Etenkin lasten toiveet on välillä sellaisia, että tosissaan saa miettiä, miten kakun toteuttaisi. Yksi näistä kakuista oli viikonloppuna tehty Megazone-kakku erään nuoren miehenalun synttäreille. Megazonehan sinällään on tuttu, siis tiedän mitä siellä suunnilleen tehdään, mutta koskaan en ole moisessa paikassa käynyt. Muu perhe siellä kyllä käy tämän tästä, mutta minä olen sen ajan nauttinut hiljaisesta tuvasta ja yksinolosta. Yritin kovasti kysellä, että miltä Seinäjoen Megazone näyttää, mutta vaikka kuinka kuvailivat, en oikein keksinyt, miten sen toisi esiin kakussa. Kovasti yritin kuviakin netistä katsellä, mutta ei ne kauheasti asiaa valaisseet.

Lopulta päädyin sitten tekemään kakun päälle Megazonen-logon ja sivuille jotain joka muistuttaa kuulemma niitä tukikohtia. Kakun pintaa maalailin vielä syötävillä tomuväreillä. 


Kakussa oli viiden munan vaalea sokerikakkupohja, täytteenä sitruunatäyte lemon curdin kera sekä kick-patukoista tehty lakutäyte. Kakun päällä tietenkin sokerimassa ja massan alla vaniljainen voikreemi.


Laku-sitruunatäytekakku / Megazone-kakku

Pohja:
5 munaa
vehnäjauhoja
perunajauhoja
sokeria
½ tl leivinjauhetta
Kostutus: 
Sprite
Sitruunatäyte:
2 dl vispikermaa
1 prk (200g) sitruunarahkaa
1 rkl vaniljakreemijauhetta
2 rkl tomusokeria
lemon curdia
Lakutäyte:
2½ dl kuohukermaa
6 Kick-patukkaa
100 g mascarponea
Päälle:
150 g voita
300 g tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
2-3 pkt mustaa massaa
syötäviä tomuvärejä ja sokerimassaa koristeluun

  Valmista pohja mielellään täyttämistä edeltävänä päivänä. Voitele (ja jauhota) pyöreä vuoka (halk. n. 20cm). Riko munat kulhoon ja punnitse ne. Kerro  munien paino 0,7:llä, jolloin saat selville tarvittavan sokerin määrän. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi.   Punnitse jauhoja ja perunajauhoja sama määrä kuin sokeriakin. Vehnäjauhojen osuus painosta on 70%, perunajauhojen 30%. Sekoita joukkoon leivinjauhe. Siivilöi seos munavaahtoon ja nostele taikina varovasti sekaisin. 
  Paista kakkua 175 asteessa uunin alatasolla noin 40-45 minuuttia. Kokeile kypsyys tikulla. Jos kakkuun painettuun tikkuun ei jää taikinaa, on pohja kypsä. Nykyään en enää tutki kakkupohjien kypsyyttä tikulla, vaan kun kakku alkaa irrota vuoan reunasta, on kakku kypsä. Mutta tikkutesti toimii kyllä. Kumoa kakkupohja ja anna sen jäähtyä.
  Aloita lakritsitäytteen valmistus täyttämistä edeltävänä päivänä. Paloittele Kick-patukat. Mittaa kuohukermasta 1,25 dl pinnoitettuun kattilaan, lisää paloitellut patukat. Kuumenna koko ajan sekoitellen, kunnes lakritsit sulavat. Kaada lakritsiseos kulhoon ja anna jäähtyä jääkaapissa seuraavaan päivään. Seoksen pitää olla kunnolla kylmää ennen vaahdotusta.
  Seuraavana päivänä vaahdota ensin loput kuohukermasta. Lisää vaahdottamisen loppupuolella mascarpone ja vatkaa seos tasaiseksi. Vatkaa myös lakritsiseos vaahdoksi. Sekoita vaahdot keskenään. Jos täyte tuntuu löysältä, voit sekoittaa joukkoon ½-1 ruokalusikallisen vaniljakreemijauhetta.
 Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan. Kokoa kakku kelmutettuun vuokaan tai suoraan tarjoilualustalle esim. reunavuoan tai irtopohjavuoan reunan sisään. Nosta alin levy vuokaan, kostuta spritellä. Levitä päälle lakritsitäyte. Nosta toinen levy päälle, kostuta. 
  Vatkaa sitruunatäytteen kerma löysäksi vaahdoksi. Lisää rahka, vaniljakreemijauhe ja tomusokeri ja vatkaa tasaiseksi. Levitä ohut kerros lemon curdia pohjan päälle. Levitä päälle sitruunatäyte. Nosta päälle viimeinen kakkulevy, kostuta. Peitä kakku kelmulla ja anna tekeytyä kylmässä seuraavaan päivään.
  Valmista voikreemi. Vatkaa huoneenlämpöinen voi kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää vatkaamisen aikana tomusokeria vähän kerrallaan. Mausta maun mukaan vaniljasokerilla. Hyvin vatkattu kreemi levittyy helposti.
  Levitä kakun päälle ja reunoille ensin ohut, tasainen kerros voikreemiä. Nosta kakku jääkaappiin vähintään 15 minuutiksi. Levitä sen jälkeen kakun päälle toinen voikreemikerros. Nosta kakku kylmään. 
  Kauli sokerimassa reiluksi, parin kolmen millin paksuksi levyksi. Nosta levy kakun päälle ja siloittele varovasti kakun pinnalle. Leikkaa ylimääräinen massa pois. Koristele haluamallasi tavalla.


Onnea vielä päivänsankarille! ♥

2 kommenttia:

  1. oijoi, nuo täytteet! Sitruuna la lakritsi sopivat niin hyvin yhteen. Kick-lakutäyte kuulostaa taivaalliselta. Testiin! Ja on upea kakku !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tita! Ajattelin tehdä koekakun meillekin, kun en ole itse tällaista kakkua maistanut. :D

      Poista