26. kesäkuuta 2020

Poikien synttärikakut ♥

Tuossa juhannuksen alla sain tehdä kakkuja kolmen pojan synttäreille. Toiveina oli niin speedwayrataa, NHL-logoa kuin Ninjagoakin. Sokerimassapäällysteisille kakuille keli oli hieman haasteellinen, mutta kyllä ne onneksi sai kuorrutettua. 

Kaikissa kakuissa oli sama suklaa-mansikkarahkatäyte tuoreiden mansikoiden kera. NHL-kakussa oli tumma kakkupohja, kahdessa muussa vaalea. NHL-kakussa massan alla oli suklaakreemi, Ninjagokakussa vaniljainen kreemi ja speedwayratakakussa kaakaolla maustettu kerma.

NHL-kakusta näkee, miten ihanasti sokerimassa alkoi hikoilla heti kun kakun nosti pois jääkaapista. Sokerimassapaketteja oli aivan pakko pitää hetki jääkaapissa ennen kaulitsemista, sillä muuten massa oli aivan liian pehmeää. Mutta kakku pysyi kuin pysyikin kasassa luovutushetkeen saakka (toivottavasti myös sen jälkeen!). 


Ninjagokakun sokerimassan kanssa olin jo vähän viisaampi ja hyvissä ajoin sokerimassat jääkaappiin. Eihän niitä jääkaapissa yleensä säilytetä, mutta lämpö oli tosiaan sitä luokkaa, että pehmenivät kaapissa/käsissä aivan liikaa. Mun onni oli, ettei tuota sokerimassaa tarvinnut saada sileäksi pinnaksi. Oon jo pitkän aikaa haaveillut, että saisin tällaisen kakun tehdä ja nyt mun toiveeni toteutui. 


Speedwayratakakun kanssa sai hieman rapsutella päätä, sillä oikeasti mulla ei ollut minkäänlaista mielikuvaa miltä kesäinen speedwayrata näyttää. Nopean googlettelun jälkeen päätin tehdä tuollaisen keksiradan ja ympärille nurmikkoa. Päivänsankarin isä oli hommannut tähän muutaman pienen speedwaypyörän, jotka laitettiin kakun päälle juhlapaikalla. Lämpimät onnittelut vielä päivänsankareille. ♥

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti