3. heinäkuuta 2020

Helppo raparperi-murupiirakka ♥

Vielä löytyi pihalta sen verran raparperia, että sain yhden piirakan leivottua. Pakastimeen asti raparperia ei tänä vuonna päässyt, mutta eiköhän sitä ilmankin pärjää. Kun katsoo tulevaa marjasatoa, olen melko vakuuttunut että pakastin tulee syksyllä olemaan aivan täynnä. Herukkaa ja vadelmaa näyttäisi ainakin tulevan taas valtavasti ja tottahan sinne pakastimeen täytyy mansikkalaatikollinen jos toinenkin saada ängettyä. Viime vuoden marjat alkaa kutakuinkin olla syöty eli ihan hyvä, että pian saa uutta satoa.

Alunperin ajattelin hyödyntää loput raparperit raparperikuppeihin, mutta suunnitelma muuttui lennossa. Oikeasti en vaan jaksanut alkaa näpertelemään minkään pikkuleivonnaisten kanssa. Piirakan tein lopulta Myllärin ohjetta soveltaen. Etenkin tuoreena tämä oli ihan kelpo leivonnainen ja kyllä se tuntuu kelpaavan parin päivän jälkeenkin.


Raparperipiirakka

Pohja:
4 kananmunaa
4 dl sokeria
2 dl maitoa
150 g voita sulatettuna
7 dl vehnäjauhoja
4 tl leivinjauhetta
ripaus kardemummaa
Täyte:
8 dl  raparperinpaloja
Muruseos:
3/4 dl vehnäjauhoja
½ dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
50 g voita

  Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää maito ja sulatettu voi. Vatkaa hyvin. 
  Sekoita pohjan kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan lastalla nostellen tai nopeasti sekoittaen. Vältä turhaa vaivaamista. Kaada taikina leivinpaperin päälle uunipellille. Levitä raparperipalat tasaisesti pohjan päälle.
  Mittaa muruseoksen ainekset kulhoon ja nypi käsin murumaiseksi. Ripottele seos raparperipalojen päälle. Paista 200 asteessa n. 25-30 minuuttia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti