26. heinäkuuta 2020

Helppo härkis-texmexlaatikko

Seuraavaksi esiteltävä ruoka ei ehkä näytä kummoiselta, mutta koska tämä on yksi tytön lempiruoista, ajattelin vihdoin kirjoittaa ohjeen blogiin. Ihan jo siksi, että jos tyttö tätä joskus haluaa tehdä, ei tarvitse multa kysellä ohjetta. (Koska en todennäköisesti sitä just silloin muistaisi ulkoa.)

Tämä ruoka on härkisversio Yhteishyvästä löytyneestä texmexlaatikosta. Alunperin tein tuota jauhelihaa sisältävää laatikkoa pojalle ja siitä sitten pienin muutoksin tuli tämä tytölle sopiva versio. Minä en tästä härkislaatikosta niin piittaa, mutta enpä kyllä tykkää muutenkaan mistään missä härkistä on. Tyttö tätä kuitenkin usein toivoo, joten tottahan minä sitten tätä teen.



Härkis-texmexlaatikko

500 g valkosipuliperunoita (pakaste)
1 pkt (250g) härkistä 
tilkka öljyä
1 pss tacomausteseosta
vajaa 1dl vettä
2 dl ruokakermaa
2 dl maitoa
ripaus suolaa

  Kuumenna öljy pannulla. Lisää härkis, painele lastalla pienemmäksi muruksi ja anna hieman ruskistua. Sekoita härkiksen joukkoon tacomausteseos sekä vesi. Anna kypsyä muutama minuutti. Vettä ei tarvitse paljoa, lähinnä niin että sitoo mausteseoksen härkikseen. 
  Voitele vuoka ja kaada puolet valkosipuliperunoista vuokaan. Ripottele päälle hieman suolaa. Lisää härkisseos ja loput perunat. Ripottele perunoille vielä hieman suolaa. Jos haluat, voit nostella perunoita ja härkisseosta hieman sekaisin. Sekoita maito ja kerma keskenään ja kaada vuokaan. 
  Kypsennä vuokaa 225 asteisessa uunissa ensin 40 minuuttia. Painele sitten vuoan pinnalla olevia perunoita nesteen alle. Jatka kypsentämistä 20-30 minuuttia tai kunnes perunat ovat suussasulavan pehmeitä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti