5. heinäkuuta 2020

Hedwig-kakku ♥

Tänään juhlittiin veljentytön synttäreitä ja sain tehdä juhliin pienen kakun. Tällä kertaa toiveena oli Harry Potterin Hedwig-pöllö. Ensin kokeilin taiteilla pöllön sokerimassasta, mutta eihän siitä mitään tullut. Hirveää myöntää, mutta tuo mun keväällä leikattu räpylä alkaa olla taas siinä kunnossa, ettei tahdo aina saada koristeita tehtyä. Harmittaa ihan hirveästi, mutta jotenkin toivon että tuo tuosta taas tokeentuisi. Helpot koristeet vielä menee, mutta ihan pikkutarkat ei. Onneksi hätä ei ollut tämän näköinen, vaan tein sitten tuollaisen pelkistetyn version. Ja eiköhän tuon pöllöksi tunnista. 

Kakussa oli kolmen munan tumma sokerikakkupohja, välissä pätkisvaahto ja kostutukseen käytin vaniljasokerilla maustettua maitoa. Sokerimassan alla oli suklaakreemi. 


Kakku meinasi hitusen laittaa kampoihin tekovaiheessa. Täytin kakun kelmutettuun kakkuvuokaan, eikä se halunnut millään lähteä vuoasta irti. Ensin tuli alin kakkulevy, lopulta sitten muutkin osat. Kreemin levitys oli yhtä tuskaa, mutta kun ensimmäisen kerroksen sai jotenkin laitettua, onnistui toinen jo paljon paremmin. Lopputulos oli ihan jees eikä makukaan ollut pöllömpi. 

Lämpimät onnittelut vielä ihanalle synttäritytölle! ♥ Mielenkiinnolla odotan, millainen kakku on ensi vuonna toiveissa. :) 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti