21. heinäkuuta 2020

Teinipoikien synttärikakut - PS4 ja FC Barcelona

Mun leipomukset tuntuu olevan taas aika kakkuvoittoisia. Kovasti tekisi mieli välillä leipoa jotain itsellekin, mutta mukamas koko ajan on niin hoppu, ettei ehdi. Tulevan viikonlopun jälkeen onneksi helpottaa edes hetkeksi. Haaveissa oli herätellä blogia ja kirjoitella taas aktiivisemmin muitakin kuin kakkujuttuja. 

Vapaa-aikaa odotellessa voisin kuitenkin jakaa pari kakkukuvaa, jos näistä on vaikka inspiraatioksi jollekin. Kumpikin kakku pääsi koristamaan teinipojan synttäripöytää. Toinen meni innokkaalle pleikkapelaajalle, toinen FC Barcelona-fanille.

Playstation-kakussa oli viiden munan vaalea sokerikakkupohja, välissä mansikka- ja kinuskivaahdot ja päällä kerma. Kinuskivaahdon päälle keittelin vielä pikkunokon kinuskikastiketta ja mansikkatäytteen päälle silppusin tuoreita mansikoita. Päivänsankarin äiti lähetti muutaman inspiskuvan ja niiden pohjalta kakusta tuli sitten tällainen. Aluksi en ollut ollenkaan tyytyväinen kakkuun ja siinä kiukuspäissäni totesin, etten leivo enää kakun kakkua. Nyt tunteet on onneksi vähän tasoittuneet ja ehkä mä kuitenkin jatkan leipomisia. Ainakin hetken. Päivänsankari ainakin tykkäsi kakusta ja sehän edelleen on se tärkein juttu.


Kakkuja tehdessä keli oli kyllä sellainen, että kerman kanssa sai taistella tosissaan. Kerma kun ei oikein kuumasta ja kosteasta kelistä piitannut. Pleikkakakun reunapursotuksista/reunoista piti tulla aivan toisenlaiset, mutta mutta... Koska suunnitelmat vaihtui lennosta, komensin miehen tuomaan kaupasta edes keksejä kakun reunaan. Valinta osui sinänsä nappiin, sillä nämä oli kuulemma kovasti päivänsankarin mieleen.FC Barcelona-kakussa puolestaan oli kuuden munan vaalea sokerikakkupohja, välissä mascarponevaahto, mansikkahillo ja tuoreet mansikat. Koriste on sokerimassaa.


Lämpimät onnittelut vielä kummallekin synttärisankarille. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti