16. heinäkuuta 2020

Ninjago- & mopoautokakku suklaa-banaanitäytteellä

Mun oli tarkoitus jo keväällä toteuttaa yhden pienen pojan toive banaanilta ja suklaalta maistuvasta synttärikakusta, mutta sattuneesta syystä juhlat peruuntuivat. Nyt oli vihdoin juhlien aika ja sain pojalle kakun tehdä. Samalla kertaa tein kakun myös perheen isommalle synttärisankarille.

Kummassakin kakussa oli kolmen munan pohja, kostutuksena sprite ja välissä suklaa- ja banaanivaahdot. Kakut kuorrutin kermalla ja Ninjago kakkuun tein pikku nokon vaahtokarkkivalumaa. Koska en banaanivaahtoa ollut aiemmin tehnyt, hain vähän apuja Hanna-mumman köökistä.

Nuoremman synttärisankarin toiveena oli Ninjago-kakku, jossa olisi tuo valkoinen tyyppi, jäätä, legopalikoita ja valuma. Jään valmistus ei aivan mennyt putkeen (tälläkään kertaa), mutta onneksi sain edes muutaman palan kakun päälle. Ninjago-hahmon tein sokerimassasta. 



Vanhemman pojan kakkuun tein pienoismallin päivänsankarin mopoautosta. Tai sitä tuo ainakin yrittää esittää. Loput koristeista onkin sitten ihan vaan karkkia.


Koska koristeet oli aika isot suhteessa kakkuihin, koin turvallisemmaksi pakata ne matkan ajaksi eri rasioihin. Päivänsankareiden äiti hoiti sitten koristeet paikoilleen juuri ennen tarjoilua.

Banaani-suklaatäytekakku

Pohja:
3 munaa 
vehnäjauhoja
perunajauhoja
tummaa kaakaojauhetta
sokeria
1/4 tl leivinjauhetta
Kostutus:
Sprite
Banaanitäyte:
1½ dl vispikermaa
75 g vaniljatuorejuustoa
1/2-3/4 dl tomusokeria 
1½ kypsää banaania
2 tl vaniljasokeria
2 1/4 liivatelehteä
2 rkl sitruunamehua
tippa keltaista pastaväriä
Suklaatäyte:
1½ dl kermaa
60 g mascarponea
65 g maitosuklaata
Päälle:
2 dl vispikermaa
maun mukaan tomusokeria
½ rkl vaniljakreemijauhetta

   Valmista kakkupohja mielellään täyttämistä edeltävänä päivänä. Voitele korkea, halk. 15cm vuoka. Riko munat kulhoon ja punnitse ne. Kerro paino 0,7:llä, jolloin saat selville tarvittavan sokerin määrän. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi. 
  Punnitse vehnäjauhot, kaakaojauhe ja perunajauhot. Tarvittava määrä yhteensä on munien paino * 0,7. (Eli yhteensä yhtä paljon kuin sokeriakin.) Tästä vehnäjauhojen osuus on 70%, perunajauhojen ja kaakaojauhojen yhteensä 30%. Sekoita joukkoon leivinjauhe. Siivilöi seos munavaahtoon ja nostele taikina varovasti sekaisin. 
  Paista kakkua 175 asteessa uunin alatasolla noin 30-35 minuuttia. Kokeile kypsyys tikulla. Jos kakkuun painettuun tikkuun ei jää taikinaa, on pohja kypsä. Kumoa kakkupohja ja anna sen jäähtyä.
  Leikkaa kakkupohja neljään osaan. Kokoa kakku pohjan paistamiseen käytettyyn vuokaan tai suoraan tarjoilualustalle rengasvuoan sisään.
  Valmista banaanitäyte. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma löysähköksi vaahdoksi. Lisää joukkoon vaniljatuorejuusto ja sokerit. Muussaa banaani haarukalla ja lisää kermavaahdon joukkoon. Vatkaa seos nopeasti tasaiseksi. Kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi ja liota siihen liivatteet. Anna liivateseoksen jäähtyä hetki ja kaada se sitten ohuena nauhana täytteen joukkoon samalla hyvin sekoittaen. Lisää halutessasi joukkoon tippa keltaista pastaväriä, sillä mahdollisesti tummuva banaanivaahto ei välttämättä ole kovin houkutteleva näky. 
   Valmista suklaatäyte. Sulata paloiteltu suklaa mikrossa välillä sekoitellen. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi. Mittaa mascarpone toiseen kulhoon, vatkaa notkeaksi ja kaada joukkoon hieman jäähtynyt suklaa. Vatkaa tasaiseksi. Lisää joukkoon kermavaahto ja  vatkaa tasaiseksi.
  Nosta alin kakkulevy vuokaan tai tarjoilualustalle. Kostuta spritellä ja levitä päälle puolet banaanitäytteestä. Nosta päälle toinen levy, kostuta ja levitä päälle suklaatäyte. Tee vielä yksi kerros banaanitäytteellä ja nosta päällimmäinen kakkulevy paikalleen. Kostuta. Peitä kakku kelmulla ja anna tekeytyä jääkaapissa mielellään seuraavaan päivään. 
  Mittaa kerman joukkoon maun mukaan tomusokeria sekä nokko vaniljakreemijauhetta. Vatkaa vaahdoksi. Levitä ensin ohut kerros kakun päälle, jotta saat kakun murut sidottua. Levitä sitten toinen, paksumpi kermakerros kakun pinnalle. Koristele haluamallasi tavalla. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti