1. elokuuta 2020

Hävikkiherkkuna tomaatti-pestopiiraset

Sitä mukaa kun pakastin täyttyy marjoista, yritän käyttää vanhoja juttuja pois. Ollaan siis samassa tilanteessa kuin joka vuosi tähän aikaan. Kunpa joskus oppisin ennakoimaan ja tekemään marjasadolle tilaa hyvissä ajoin. Mutta enpä mä taida moista taitoa oppia ja joka vuosi marjasato pääsee yllättämään.

Pakastimeen jääneestä vajaasta paketillisesta lehtitaikinalevyjä syntyi superhyviä tomaatti-pestotorttuja. Saipa samalla käytettyä pestopurkin loput ja yhden hieman ylikypsän, mutta vielä syömäkelpoisen tomaatin. Tarkkoja ainesmääriä en tähän osaa sanoa, sillä tein nämä täysin summamutikassa. Idea on kuitenkin napattu joskus kauan sitten ME-lehdestä.


Pesto-tomaattitortut
(8kpl)

4 valmiiksi kaulittua lehtitaikinalevyä
vihreää pestoa
mozzarellajuustoraastetta
tomaattia
suolaa
mustapippuria 
tuoretta basilikaa

  Sulata lehtitaikinalevyt pakkauksen ohjeen mukaan. Leikkaa levyt puoliksi ja lado leivinpaperille pellille. Levitä jokaiselle levylle reilu teelusikallinen pestoa. Ripottele peston päälle mozzarellajuustoraaste. Leikkaa tomaatit ohuiksi viipaleiksi ja laita 1-2 viipaletta kunkin taikinaruudun päälle. Mausta tomaatit mustapippurilla ja halutessasi ripauksella suolaa. Suola ei näissä kyllä ole välttämätön.
  Paista torttuja 225-asteisessa uunissa 12-15 minuuttia tai kunnes ovat kypsiä. Koristele tuoreella basilikalla.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti