2. marraskuuta 2020

Kinkku-fetakakku ♥

Tuossa parisen viikkoa sitten sain tehdä voileipäkakun, jonka kanssa jouduin hieman raapimaan päätäni. Kakussa ei nimittäin saanut olla kalaa eikä pähkinöitä (nämä on helppo väistellä), mutta sipuli tuottikin sitten enemmän päänvaivaa. Niissä aineksissa, joita normaalisti voileipäkakkuihin käytän, oli yllättävän monessa sipulia. Lopulta vanhoja ohjeita reilusti soveltaen syntyi kinkku-fetakakku, joka täytti vaatimukset. 

Ensimmäistä kertaa vaihdoin kostutuksen lihaliemen laktoosittomaan maitoon ja kuorrutteen tuorejuustokin oli maustamatonta. Aluksi suunnittelin maustavani tuorejuuston jotenkin, mutta päädyin lopulta neutraalimpaan vaihtoehtoon. Pelkäsin että kakusta tulisi liian suolaista, mutta ei kuulemma ollut. Hyvä näin. 



Kinkku-fetakakku

n. 24 isoa viipaletta vehnäpaahtoleipää
Kostus:
maito
Kinkkutäyte:
200-250 g kinkkurouhetta
2½ dl vispikermaa
75 g ranskankermaa
persiljaa
1 suippopaprika
mustapippuria 
ripaus suolaa
Fetatäyte:
150 g fetaa tai salaattijuustokuutioita
3/4 suippopaprikaa
125 g ranskankermaa
150 g maustamatonta tuorejuustoa
Kuorrutus:
250 g maustamatonta tuorejuustoa
1½ dl vispikermaa
Koristelu:
salaatti
kurkku
1/4 suippopaprikaa
viinirypäleitä
persiljaa 
pippurinen ohuen ohut kinkku

  Valmista ensin täytteet. Vatkaa kinkkutäytteen kerma löysäksi vaahdoksi. Lisää ranskankerma ja jatka vaahdottamista, kunnes vaahto on suht napakkaa. Lisää hienonnettu paprika, kinkku, persiljaa ja maun mukaan pippuria ja suolaa.
  Murskaa feta/salaattijuusto haarukalla. Hienona paprika. Vatkaa tuorejuusto ja ranskankerma tasaiseksi. Lisää juusto ja paprika ja sekoita.
  Kokoa kakku pyöreään, tasapohjaiseen kelmutettuun vuokaan (halk. n. 23cm) tai suoraan tarjoilualustalle rengasvuoan sisään. Lado leipäkerros vuoan pohjalle. Leipiä täytyy vähän muotoilla ja leikata väleihin pienempiä paloja, jotta saat pohjan kokonaan peittoon. Kostuta leivät maidolla. Levitä päälle puolet kinkkutäytteestä. Levitä päälle toinen leipäkerros, kostuta. Levitä päälle juustotäyte kokonaan. Päälle taas leipäkerros, kostutus ja loput kinkkutäytteestä. Viimeiseksi vielä kerros leipää ja kostutus. Peitä kakku kelmulla ja anna maustua jääkaapissa seuraavaan päivään.
  Vatkaa kuorrutuksen kerma ja tuorejuusto tasaiseksi, kuohkeaksi vaahdoksi. Levitä kuorrutus kakun pintaan. Nostele sinne tänne paloiteltuja salaatinlehtiä, lehtien väliin ja päälle kurkkukukkia, kinkkurullia, rypäleitä, paprikasuikaleita ja persiljaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti