30. marraskuuta 2020

Suklaiset kauracookiet ♥

Jokunen aika sitten kauppareissulla iski vastustamaton halu ostaa pari pussillista suklaahippuja. En moisia yleensä osta tai käytä, mutta jostain syystä niitä oli nyt pakko saada. Olihan ne tarjouksessa, mutta ei se tarjous niin hyvä ollut, että voisi siihen vedota. Ja kun kerran suklaahippuja ostin, niin olihan sitä sitten leivottava keksejä. Yritin epätoivoisesti löytää ohjetta, jolla tyttö leipoi jokin aika sitten. Sitä ei kuitenkaan löytynyt, joten tein sitten kauraisia suklaahippukeksejä Pirkasta kopsatun ohjeen mukaan. 

Keksit osoittautuivat oikein hyviksi! Harmi vaan, ettei taikinasta kovin montaa keksiä tullut. Ehkä täytyy jossain vaiheessa tehdä lisää, sillä ei nämä kovin kauaa meillä ehtinyt vanheta. 


Kaura-suklaahippukeksit
(12kpl)

100 g tummaa suklaata tai valmiita suklaahippuja
50 g hasselpähkinöitä
2 dl vehnäjauhoja
2 dl kaurahiutaleita
1 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
100 g voita
1 dl fariinisokeria
1 kananmuna 

  Leikkaa suklaa ja hasselpähkinät karkeaksi rouheeksi. Valmiit suklaahiput voi käyttää sellaisenaan. Sekoita kuivat aineet, suklaa ja hasselpähkinät keskenään.
  Vaahdota pehmeä, huoneenlämpöinen voi ja fariinisokeri. Vatkaa joukkoon muna. Lisää lopuksi kuivat aineet ja sekoita taikina tasaiseksi.
  Muotoile taikinasta noin 20 cm:n pituinen tanko. Taikinan muotoilu on helpointa, kun käärii taikinan leivinpaperin sisään ja pyörittelee tangoksi. 
  Leikkaa taikinarullasta terävällä veitsellä reilun sentin paksuisia viipaleita. Nosta ne pellille leivinpaperin päälle. Paista 175 asteessa uunin keskitasolla 10-12 minuuttia, kunnes viipaleet saavat vähän väriä. Anna pikkuleipien jäähtyä ja kovettua pellillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti