11. joulukuuta 2020

Poikien synttärikakut - Among us ja Palomies Sami ♥

Joulukuu on jo pitkällä, uskomatonta! Tänään on se päivä, kun saan vihdoin unohtaa kaiken ylimääräisen ja keskittyä vaan jouluvalmisteluihin. Tältä vuodelta on kakut leivottu (siis muille kuin itselle), kaikki sovitut hommat tehty ja kalenteri on tyhjää täynnä. Mä todellakin nautin tästä suunnattomasti! Toki oman aikansa ottaa tajuta, että nyt saan touhata ja puuhastella ihan omaan tahtiin. Mutta ehkä mä alkuviikosta pääsen niihin jouluvalmisteluihin käsiksi.

Mutta ennen sitä ajattelin vielä palata noihin kakkujuttuihin. Tarjolla olisi kaksi synttärikakkua, joista toinen on tehty alkusyksystä ja toinen pääsi ilahduttamaan synttärisankaria viime viikonloppuna.

Viime viikonloppuna tehty Among us-kakku piti sisällään viiden munan vaalean sokerikakkupohjan, rahkatäytteen vadelmilla ja mustikoilla sekä itse keitetyn vadelma-mustikkahillon. Kakun päällä oli sokerimassa ja massan alla vaniljainen voikreemi.


Palomies Sami-kakussa oli puolestaan kuuden munan kaakaolla maustettu sokerikakkupohja, välissä vadelma- ja suklaavaahto ja päällä kerma. Koriste matkasi juhlapaikalle erillisessä rasiassa, kun pelkäsin sen kaatuvan matkalla. Kaikki koristeet on sokerimassaa.


Paljon onnea vielä kummallekin synttärisankarille! ♥

Mä taidan aloittaa jouluvalmistelut pötkähtämällä sohvalle ja katsomalla leffaa. Loistava suunnittelma, vai mitä? 

1 kommentti: